
Σε θέμα ημερήσιας διάταξης έχει εξελιχτεί στην χώρα μας ο κατά τα άλλα “σπάνιος” λύκος.
ΝΕΟ τροχαίο, με ακόμα ένα λύκο σημειώθηκε αυτή την φορά στην Επαρχιακή Οδό Καρδίτσας Μουζακίου 2 χιλιόμετρα έξω από την Καρδίτσα.
Το “σπάνιο” αγρίμι, ένας μεγαλόσωμος λύκος, εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης 12/02/25 από τον διερχόμενο συνάδερφο κυνηγό, Βασίλη Παπαβασιλείου ο οποίος έστειλε στο ihunt την παρακάτω φωτογραφία και εφιστά την προσοχή στους συμπολίτες του καθώς τα περιστατικά εμφάνισης λύκων έχουν αυξηθεί σε ιδιαίτερα ανησυχητικό βαθμό μιας και στην ευρύτερη περιοχή, έχουν φαγωθεί πολλά κυνηγόσκυλα, ενώ έχουνε σημειωθεί και πολλές εμφανίσεις λύκων σε κατοικημένες περιοχές, καθώς και μεγάλες ζημιές σε κοπάδια.

Τροχαίο με λύκο λίγο έξω από την πόλη της Καρδίτσας
Αυτό βέβαια που κάποιος εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί είναι πόσοι λύκοι υπάρχουν άραγε όταν σκοτώνονται τόσοι πολλοί κάθε χρόνο σε τροχαία και μάλιστα δύο δύο, ακόμα και τέσσερις τέσσερις μαζί !!!! Πάντως σίγουρα όχι 750, 1020 και 2.000 που ισχυρίζονται οι ΜΚΟ που έχουν αναλάβει εργολαβία την “σωτηρία” του κατά τα άλλα σπάνιου λύκου στην χώρα μας.
Γιατί όμως συνεχίζουν να επιμένουν να διατυμπανίζουν ότι υπάρχουν μόνο τόσοι λύκοι σε όλη την Ελλάδα ;;; (πρόκειται για νούμερα που έχουν προκύψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τουλάχιστον 35 και δεν έχουν καμιά σχέση με την σημερινή πραγματικότητα που δεν θα τη μάθουμε ποτέ αν δεν γίνει καταμέτρηση των λύκων από ανεξάρτητο και αξιόπιστο οργανισμό). Στο εντωμεταξύ η “σπανιότητα” του είδους συνεχίζει να εξαπλώνεται παντού, τρώγοντας τα πάντα στο διάβα της, ενώ η πολιτεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες της συνεχίζουν να πετάνε χαρταετό.
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου
