Αρχική » Grid with Sidebar » Τρεις αρκούδες στο κέντρο της Φλώρινας καταστρέφουν ότι βρουν….VIDEOS

Τρεις αρκούδες στο κέντρο της Φλώρινας καταστρέφουν ότι βρουν….VIDEOS

by iHunt
Τρεις αρκούδες στο κέντρο της Φλώρινας καταστρέφουν όλες τις κερασιές....VIDEOS

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε εικόνα που θυμίζει κυριολεκτικά βομβαρδισμένο τοπίο μετατράπηκε το οικόπεδο με τις κερασιές στο κέντρο της Φλώρινας έπειτα από την επιδρομή 3 αρκούδων. Επρόκειτο για μια μεγάλη ενήλικη θηλυκιά με 2 μικρά, τις οποίες βιντεοσκόπησε ο Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, κάτοικος της περιοχής.

SVESTONOF

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο τα 3 ζώα αφού χόρτασαν με τα κεράσια έφυγαν από το σημείο γύρω στις 4 τα ξημερώματα. Ωστόσο οι “ευεργετικές” συνέπειες της επίσκεψης και της “αρμονικής συνύπαρξης” που διαφημίζουν οι 2 ΜΚΟ που βιοπορίζονται από την δήθεν σπανιότητα της αρκούδας αλλά και του λύκου καθώς και το …. “βομβαρδισμένο τοπίο” αποκαλύφθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Όλες οι κερασιές είναι απολύτως κατεστραμμένες και πλέον έχουν μείνει μόνο ξυλά και κούτσουρα. Επίσης έπειτα από όλο αυτό το σκηνικό ο εντεκάχρονος γιος του Αλέξανδρου φοβάται να πάει στο σχολείο μόνος του ως συνήθως, οπότε καλού κακού τον πηγαίνει ο Αλέξανδρος με το αυτοκίνητο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο βίντεο προβλήθηκε και από διάφορες τοπικές ιστοσελίδες και όπως ήταν αναμενόμενο υπήρχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, ντόπιους και μη. Θλιβερή ωστόσο εντύπωση ή μάλλον διαπίστωση προκαλούν τα σχόλια κάτω από μια δημοφιλής τοπική σελίδα τα οποία δυστυχώς φωτογραφίζουν το διανοητικό επίπεδο του μέσου φιλόζωου νεοέλληνα αστού και δη των γυναικών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων, αποτελούνταν δυστυχώς από τα γνωστά πλέον σχόλια, τύπου ” Αχ τα γλυκούλικα, Θέλω να τα φάω, Αχ αγαπουλίνια μου, Θέλω να τα δαγκώσω, Και που να πάνε τα ζωάκια αφού τους κάψαμε το σπίτι” και λοιπές ανοησίες από άσχετους και φυσικά γυναίκες που γράφουν τις γνωστές γλυκανάλατες μπούρδες τους.

Άνθρωποι άσχετοι που μιλάνε χωρίς προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις, παρά αναπαράγουν παραμύθια άλλων. Άνθρωποι άμυαλοι που δεν κατανοούν ότι η καραμέλα με τις φωτιές δεν ταιριάζει παντού αφού π.χ στην Μακεδονία δεν έχουν καεί τα δάση.

Αντιθέτως έχουν πυκνώσει από τη συρρίκνωση της κτηνοτροφίας και την μετακόμιση του πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα οπότε και τα άγρια ζώα αυξήθηκαν σε πληθυσμό, ενώ ταυτόχρονα λόγω έλλειψης κοπαδιών και τσομπανόσκυλων που θα τα περιόριζαν αναγκαστικά στα ορεινά, τώρα έχουν το πεδίο ελεύθερο να κατευθυνθούν σε κατοικημένες περιοχές που προσφέρουν περισσότερη και πιο εύκολη τροφή, όσο και ασφάλεια στα θηλυκά που έχουν μικρά, από τα αρσενικά που τα σκοτώνουν για να ξαναζευγαρώσουν μαζί τους.

Επιπλέον και αυτό είναι το πιο σημαντικό όλων, και φυσικά αφορά την ασφάλεια του κόσμου και τον τεράστιο βαθμό φονικής επικινδυνότητας που ενέχουν τέτοιες συναντήσεις δεν το σκέφτηκε και δεν το ανέφερε σχεδόν κανένας, παρά ελάχιστοι.

Δηλαδή ότι πρόκειται για άγρια ζώα που δεν φοβούνται απολύτως τίποτα και είναι άκρως απρόβλεπτα και άρα επικίνδυνα, ιδίως η θηλυκιά που μπορεί να εκλάβει τον οποιοδήποτε άτυχο ανυποψίαστο περαστικό, ενήλικο ή ανήλικο ως απειλή για τα μικρά της !!!

Αυτά δυστυχώς είναι τα αποτελέσματα της αστυφιλίας και της αποξένωσης του κόσμου από την ύπαιθρο. Όλοι βλέπουν τα γλυκούλικα αρκουδάκια με την μαμάκα τους και απλά έχουν απόλυτη άγνοια κινδύνου για το τι μπορεί να συμβεί σε μια τέτοια συνάντηση.

Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας πλέον και έτσι όπως έχει καταντήσει η κατάσταση ο Αλέξανδρος είναι απολύτως κατηγορηματικός : ” Φοβόμαστε κυριολεκτικά να βγούμε από το σπίτι αδερφέ, κάθε βράδυ είναι σε ακτίνα 20 μέτρων από το σπίτι και τον ευρύτερο χώρο της γειτονιάς. Προχθές ήταν στο μονοπάτι πάνω στο βουνό και έκανε χαμό στις 1 το βράδυ, ενώ χθες το βράδυ νωρίς, γύρω στις 21.00 βγήκα στο μπαλκόνι για τσιγάρο και την ακούγαμε με έναν γείτονα να περνάει πάλι προς το οικόπεδο που είχε τις κερασιές, πρώτα ακούσαμε μουγκρητά και το περπάτημα της μέσα στα δέντρα και μετά την είδαμε αλλά λόγω σκοταδιού δεν μπόρεσα να τραβήξω και άλλο βίντεο.

Θεώρησα ότι είμασταν τυχεροί που τελικά καταστράφηκαν οι κερασιές, αφού αυτό λογικά θα σήμαινε το τέλος των επισκέψεων μιας και δεν θα υπήρχε πλέον τροφή. Ωστόσο φαίνεται ότι έκανα λάθος αφού συνεχίζει να έρχεται κάθε μέρα μιας και στο τέλος του οικοπέδου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων όπου ρίχνει σκουπίδια όλη η γειτονιά και τα μαγαζιά εστίασης της περιοχής.”

Ο Αλέξανδρος συνεχίζει : ” Το κακό είναι ότι κανένας μας στην γειτονιά δεν μπορεί να ξέρει αν είναι εκεί και τι ώρα θα εμφανιστεί. Στο πρώτο βίντεο που είχα ανεβάσει ήταν περίπου 20.00 το απόγευμα, στο φως της μέρας σουλατσάριζε. Αύριο μπορεί να έρθει μεσημέρι ή πρωί, δεν φοβάται τίποτα, πάει όπου θέλει και ότι ώρα θέλει. Να φανταστείς ο γιός μου όταν βγαίνει για σχολείο, φροντιστήρια κ.τ.λ φοβάται και τον πηγαίνω μέχρι την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα απέναντι από το ποτάμι και μετά τον περιμένω εκεί ώστε να τον επιστρέψω πάλι στο σπίτι και πάντα εννοείτε με το αυτοκίνητο και ποτέ πεζοί !!!

Στο σημερινό βίντεο φαίνεται στην αρχή ο χωματόδρομος Εθνάρχου Αιμιλιανού που χωρίζει το πίσω μέρος του σπιτιού από το βουνό. Φαίνεται μετά η αυλή και τα γκαράζ, το πρώτο είναι το δικό μου, και το μπλε αυτοκίνητο δικό μου, ενώ αμέσως δίπλα είναι το οικόπεδο που είχε τις κερασιές, είναι κυριολεκτικά μια ανάσα από εμάς.

Η αρκούδα κατεβαίνει το βουνό ,περνάει τον χωματόδρομο και μπαίνει στο οικόπεδο, ενώ στο τέλος του οικοπέδου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων όπου ρίχνει σκουπίδια όλη η γειτονιά και τα μαγαζιά εστίασης της περιοχής. Ελπίζω κάτι να γίνει, ωραία και χαριτωμένα τα βίντεο, αλλά πλέον δεν φοβάται την ανθρώπινη παρουσία και είναι κυριολεκτικά κάθε βράδυ εδώ γύρω.

Εχθές μιλούσαμε δυνατά από τα μπαλκόνια μας με τον γείτονα και δεν έδειχνε να φοβάται ώστε να απομακρυνθεί. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δυστυχώς είναι θέμα χρόνου να συμβεί το κακό.”

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτή την κατάντια αλλά και την αποχαύνωση του κοσμάκη, ο οποίος δεν αναγνωρίζει τον τεράστιο βαθμό φονικής επικινδυνότητας που ενέχουν τέτοιες συναντήσεις, φέρουν όλες οι αυτοαποκαλούμενες περιβαλλοντικές Μ.Κ.Ο, που παρουσιάζουν στον άσχετο και αφελή κοσμάκη μόνο την τρυφερή και ρομαντική πλευρά της υπόθεσης μιλώντας για γλυκούλικα, χνουδωτά ζωάκια, τα οποία βαφτίζουν κιόλας επί τούτου για να προκαλούν το συναίσθημα των αφελών πλην προθύμων συμπολιτών μας οι οποίοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να συνεισφέρουν στην δήθεν πολυέξοδη ανατροφή των ορφανών, διάφορων ειδών ( ζαρκαδάκια, αρκουδάκια, λυκάκια, κ.τ.λ) που πολίτες βρίσκουν κατά καιρούς στην φύση και τα μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις των Μ.Κ.Ο.

Όσο και αν οι κάθε λογής ΜΚΟ και κρατικοί αρμόδιοι για την αρκούδα προσπαθούν να μας καθησυχάσουν με τις περισπούδαστες δηλώσεις τους, γραπτές και προφορικές, περί αρμονικής συνύπαρξης και συμβίωσης με τα άγρια θηρία, οι αρκούδες, αλλά και οι λύκοι δεν μπορεί να αποτελούν συγκατοίκους των ανθρώπων των αστικών και κατοικημένων περιοχών. Δεν γίνεται να εγκαθίστανται σε γειτονιές που τριγυρνούν και παίζουν αμέριμνα μικρά παιδάκια σαν να είναι αδέσποτα σκυλάκια !!!

Και φυσικά το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αρκούδα, αλλά αυτό που μπορεί να κάνει η αρκούδα. Το κακό που μπορεί να κάνει αυτό το άγριο ζώο, έστω και άθελα του, επειδή αυτοί των Μ.Κ.Ο επιτρέπουν να συμβιώνει με όρους κατοικίδιου επειδή έτσι τους συμφέρει και προσπαθούν με το έτσι θέλω να το επιβάλλουν σε όλους τους κατοίκους με κίνδυνο της ζωής τους.

Δείτε τα videos….

 

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ