Αρχική » Grid with Sidebar » Το μεγαλύτερο κυνήγι λύκων στη σύγχρονη εποχή – 75 λύκοι επιτρέπεται να θηρευθούν

Το μεγαλύτερο κυνήγι λύκων στη σύγχρονη εποχή – 75 λύκοι επιτρέπεται να θηρευθούν

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τη Δευτέρα 02/01/2023 ξεκινά το χειμερινό κυνήγι λύκων στους πέντε νομούς με τη μεγαλύτερη πυκνότητα λύκων. Το φετινό κυνήγι με άδεια είναι το μεγαλύτερο στη σύγχρονη εποχή. Επιτρέπεται η θήρευση 75 λύκων, αλλά αρκετές φιλοζωικές οργανώσεις – Μ.Κ.Ο αντιτίθενται στην προσπάθεια διαχείρισης του πληθυσμού των σαρκοφάγων ζώων.

SVESTONOF

– Είναι τραγικό. Αυτό μπορεί να έχει συνέπειες για πολύ καιρό ακόμη, λέει ο Daniel Ekblom από την ομάδα προστασίας της άγριας ζωής της Σουηδικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης στο Gävleborg.

Το φετινό κυνήγι καλύπτει 12,5 περιοχές στις πέντε κομητείες με τη μεγαλύτερη πυκνότητα λύκων: Gävleborg, Dalarna, Västmanland, Örebro και Värmland. Πρόκειται για το μισό περίπου της επικράτειας λόγω του ότι τρία από τα εδάφη μοιράζονται με τη Νορβηγία και, ως εκ τούτου, μόνο τα μισά από αυτά περιλαμβάνονται στη σουηδική κυνηγετική ποσόστωση.

Το φετινό κυνήγι λύκου είναι το μεγαλύτερο από την επανέναρξη του αδειοδοτημένου κυνηγιού το 2010 και χαιρετίζεται από τους κυνηγούς.

– Το κυνήγι είναι απολύτως απαραίτητο για την διαχείριση του αυξανόμενου πληθυσμού των λύκων. Ο πληθυσμός των λύκων είναι ο μεγαλύτερος που είχαμε στη σύγχρονη εποχή”, λέει ο Gunnar Glöersen, επικεφαλής της Σουηδικής Ένωσης Κυνηγών και ο ίδιος κυνηγός σε ένα από τα καθορισμένα κυνηγετικά πεδία στο Värmland.

Συνολικά 75 λύκοι μπορούν να θανατωθούν στο κυνήγι του φετινού χειμώνα, σε σύγκριση με τους 203 που έχουν θανατωθεί συνολικά κατά τη διάρκεια όλων των αδειοδοτημένων κυνηγιών από το 2010.

Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση

Ο στόχος του κυνηγιού ρεκόρ, σύμφωνα με την απόφαση των νομαρχιακών συμβουλίων για το κυνήγι, είναι να μειωθεί η συγκέντρωση του πληθυσμού των λύκων στις περιοχές όπου είναι πιο πυκνός.

Αρκετές οργανώσεις έχουν ασκήσει έφεση κατά των αποφάσεων για το κυνήγι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

– Οι άνθρωποι έχουν παραιτηθεί. Η μία έκθεση μετά την άλλη έρχονται και λένε ότι ο πληθυσμός των λύκων έχει μεγάλα προβλήματα, αλλά δεν το παίρνουν στα σοβαρά”, λέει ο Daniel Ekblom από την Μ.Κ.Ο προστασίας της άγριας ζωής της Σουηδικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης στο Gävleborg.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, υπάρχουν σήμερα 460 λύκοι στη Σουηδία. Ο Gunnar Glöersen της Σουηδικής Ένωσης Κυνηγών δεν συμφωνεί ότι το είδος απειλείται.

– Τα ίδια ακούμε από τη δεκαετία του ογδόντα, κάθε χρόνο τα ίδια λένε, σχολίασε ο Πρόεδρος της Σουηδικής Ένωσης Κυνηγών.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ