Αρχική » Grid with Sidebar » Το έσκασε μέσα από τα χέρια των θηροφυλάκων….

Το έσκασε μέσα από τα χέρια των θηροφυλάκων….

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στα μέσα του μηνός Ιουλίου, κλιμάκιο Ομοσπονδιακών μας Θηροφυλάκων μετέβη στην Ζάκυνθο προκειμένου να ασκήσουν εκεί τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.  Το βράδυ της 11ης  Ιουλίου δέχθηκαν καταγγελίες ότι στην ευρύτερη περιοχή της Αναφωνήτριας κάποιοι επιδίδονταν σε παράνομη θήρα λαγού την νύχτα. Προκειμένου λοιπόν να ελέγξουν την καταγγελία αυτή μετέβησαν στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου πράγματι άκουσαν ντουφεκιές. Μετά από λίγο είδαν ένα άτομο που μετέφερε ένα κυνηγετικό όπλο πάνω σε ένα μηχανάκι με σβηστά φώτα, να κινείται στην περιοχή. Το ακολούθησαν και κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν προκειμένου να προβούν στην σύλληψη του λαθροθήρα τον οποίο και αναγνώρισαν. Όμως αυτός κατάφερε να τραπεί πεζός σε φυγή, διαφεύγοντας της σύλληψης. Ενημερώθηκε άμεσα το Α/Τ Ζακύνθου και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

SVESTONOF

Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, έγινε η κατάσχεση των μέσων παρανόμων θήρας και υπεβλήθη σχετική μήνυση εναντίον του στην Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Nα επισημάνουμε ότι το σωματείο μας καταδικάζει αυστηρά κάθε μορφή λαθροθηρίας, αφού το φαινόμενο αυτό καταστρέφει (κυρίως απέναντι στην κοινή γνώμη) την εικόνα μας, ως κυνηγών. Τα άτομα αυτά, οι λάθρο – θήρες, δεν είναι κυνηγοί (όπως εξάλλου υποδηλώνει και η λέξη που τους χαρακτηρίζει), καρπώνονται λαθραία ότι δεν τους ανήκει και επιδεικνύουν ληστρική συμπεριφορά απέναντι στο θήραμα. Πρέπει λοιπόν να απομονωθούν από εμάς τους νόμιμους κυνηγούς και θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι το να καταγγείλουμε ανάλογα φαινόμενα λαθροθηρίας, δεν είναι «ρουφιανιά» αλλά μέγιστη βοήθεια προς το θήραμα, τους εαυτούς μας και το παραδοσιακό μας κυνήγι γενικότερα.

ΤΟ Δ.Σ. της Γ’ΚΟΠ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ