Αρχική » Κυνήγι » Επικαιρότητα » Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης επιταχύνει τον υβριδισμό μεταφέροντας ημιαιμα αγριογούρουνα στην Χαλκιδική.

Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης επιταχύνει τον υβριδισμό μεταφέροντας ημιαιμα αγριογούρουνα στην Χαλκιδική.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google

Το δασαρχείο της Θεσσαλονίκης έπιασε αγριογούρουνα και τα μετάφερε στην ορεινή Χαλκιδική. Όπως εξήγησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η δασάρχης Θεσσαλονίκης Φιλοθέη Μελά πρόκειται για μία δράση που έχει επαναληφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν κατ’ εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης (υπεν/ΔΔΔ/100124/3310/30/09/2022 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 5228 Β’ τεύχος 10/10/2022).

Η συγκεκριμένη δράση γίνεται σε μία προσπάθεια να αποσυμφορηθούν αστικές περιοχές από τον υπερπληθυσμό αγριογούρουνων, προς προστασία και των ίδιων των ζώων αλλά και των ανθρώπων.

Καθώς είναι αδύνατον να πλησιάσει κανείς τα άγρια ζώα, χρησιμοποιείται ως “δόλωμα” τροφή η οποία τοποθετείται μέσα στα κλουβιά, συνήθως καλαμπόκι, και όταν μπουν τα σφραγίζουν.

Τα αγριογούρουνα που εντοπίζονται είτε στη διάρκεια περιπολιών είτε μετά από αναφορές κατοίκων, συλλέγονται και μεταφέρονται στον Χολομώντα όπου και αφήνονται ελεύθερα.

Πηγή :ΕΘΝΟΣ

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ