Αρχική » Grid with Sidebar » Την Πέμπτη η δίκη για την άνανδρη επίθεση στον 76χρονο κυνηγό στα Ελληνικά Εύβοιας

Την Πέμπτη η δίκη για την άνανδρη επίθεση στον 76χρονο κυνηγό στα Ελληνικά Εύβοιας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μεγάλη αίσθηση είχε προκαλέσει στην κοινή γνώμη η άνανδρη επίθεση δυο αυτοαποκαλούμενων οικολόγων στον 76χρονο κυνηγό Νίκο Πλατιά στα Ελληνικά Εύβοιας την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018.

SVESTONOF

Ο 76χρονος κυνηγός που κατάγεται από τα Βασιλικά Εύβοιας είχε πάει με δυο φίλους του για κυνήγι λαγού λίγο έξω από τα Ελληνικά της Εύβοιας.

Ο κ. Πλατιάς στο καρτέρι του που ήταν κοντά στο δρόμο δέχθηκε την “επίσκεψη” δυο ατόμων με μηχανή που του είπαν ότι είναι θηροφύλακες. Ο 76χρονος κυνηγός τους είπε ότι είναι 100% νόμιμος και τότε άρχισε μια επίθεση άνευ προηγουμένου. Αφού άρχισαν να τον κατηγορούν και να του λένε “…παππού τι σου φταίνε τα ζωάκια και τα σκοτώνεις;” του επιτέθηκαν του πήραν το κινητό τηλέφωνο και το κυνηγετικό του όπλου και εξαφανίστηκαν.

Ο 76χρονος κατάφερε με τη βοήθεια των συνκυνηγών του να ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τους δυο δράστες κοντά στο χωριό Παπάδες.

Ο παππούς μεταφέρθηκε στο κοντινό κέντρο υγείας όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες αφού είχε τραύματα στο σώμα και στο κεφάλι.

Οι δυο δράστες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα με τη διαδικασία του αυτοφώρου και παρέμειναν στον κρατητήριο. Την επομένη τους ασκήθηκαν κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο δράστες ο Μ. Θ και η Κ.Δ. είπαν στους αστυνομικούς το σημείο που είχαν πετάξει το όπλο και το κινητό τηλέφωνο τα οποία όμως δεν βρέθηκαν.

Επίσης έχει ιδιαίτερη σημασία να τονισθεί ότι οι δύο δράστες πριν συναντήσουν τον 76χρονο είχαν συναντήσει και άλλους κυνηγούς τους οποίους δεν πείραξαν. Προφανώς ο 76χρονος ήταν το ιδανικό θύμα για να βγάλουν όλες τις ανώμαλες ορέξεις τους.

Το μέλος τους Δ.Σ. της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος κ. Ηλίας Παπαγεωργίου επικοινώνησε με τον κ. Νίκο Πλατιά και του δήλωσε ότι η Ομοσπονδία θα είναι δίπλα του σε ότι χρειαστεί.

Η Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδος κρατώντας την υπόσχεση που έδωσε στον 76χρονο παρείχε και παρέχει όλη τη νομική υποστήριξη. Η υπόθεση είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί την Πέμπτη 23/3/23 από τις 09.00 π.μ. στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Χαλκίδα.

Υπάρχει η αίσθηση ότι παρά τις συνεχόμενες αναβολές η υπόθεση θα δικαιώσει τον 76χρονο κυνηγό και θα είναι μια νίκη για όλους τους κυνηγούς.

Υ.Σ. Στη φωτό, πανό που ανάρτησαν οι “σύντροφοι” βίγκαν, αντισπισιστές για την κατηγορούμενη.

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ