Αρχική » Grid with Sidebar » Τίμησαν τον προστάτη τους Αγ. Ευστάθιο, οι κυνηγοί της Πύλης

Τίμησαν τον προστάτη τους Αγ. Ευστάθιο, οι κυνηγοί της Πύλης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τίμησαν τον προστάτη τους Αγ. Ευστάθιο, οι κυνηγοί της Πύλης, καθώς σήμερα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου και στον Ι. Ναό του Αγ. Βησσαρίωνος Πύλης στις 6:30μμ , ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, υπό του π. Βασ. Μπούκη, συλλειτουργούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πύλης π. Δημ. Κατσαρού, ενώ αύριο το πρωί Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου & στον ίδιο Ναό, στις 7:30πμ, θα πραγματοποιηθεί η ακολουθία του Όρθρου & πανηγυρική θεία λειτουργία.

SVESTONOF

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Θαν. Μανούρας έκανε μια ιστορική αναδρομή για την σημασία και την λατρεία του κυνηγιού στην Αρχαία Ελλάδα, φτάνοντας στο σήμερα και στο πώς ο Αγ. Ευστάθιος, καθιερώθηκε ως ο προστάτης των κυνηγών.

Ο κ. Μανούρας τελειώνοντας, ευχαρίστησε όλους όσοι σήμερα παραβρέθηκαν στην θρησκευτική εκδήλωση του Συλλόγου, ευχόμενος «Χρόνια Πολλά, καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και καλά & ασφαλή κυνήγια σε όλους τους κυνηγούς».

Από τον π. Δημ. Κατσαρό προτάθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται φέτος και για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης, να καθιερωθεί και να τελείται από του χρόνου στο εκκλησάκι του Αγ. Αθανασίου στην Πύλη και παράλληλα να πραγματοποιούνται και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την συμμετοχή περισσότερου κόσμου.

Στον σημερινό Εσπερινό παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν, σύσσωμο του ΔΣ του Συλλόγου, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, ο βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων κ. Θαν. Λιούτας, ο πρώην Νομάρχης & Βουλευτής κ. Ηλ. Βλαχογιάννης, ο Δ/τής του ΑΤ Πύλης κ. Χρ. Παπαδογιάννης, ο Προϊστάμενος του ΠΚ κ. Γ. Καραχάλιος, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Λ. Οικονόμου, η Δ/ντρια του Γυμνασίου Μουζακίου & πρώην υποψήφια Περ/ακή Σύμβουλος Τρικάλων κα Παν. Μανταλιά, ο επικεφαλής της «Πύλης Αξιών» κ. Βαλ. Τσιούτσιας, ο πρόεδρος της ΤΚ Πύλης κ. Βασ. Κανέλας, οι δημ. σύμβουλοι Δημ. Μάντζιος, Παν. Τσόλας, Κ. Ζούρτος, ο υπ/νος Θήρας του Δασαρχείου Τρικάλων κ. Νικ. Μάνιος, ο πρόεδρος του ΟΦΙΣΕΤ κ. Μ. Καραντώνης, ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Βασ. Μπέκος, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων κ. Δημ. Ιωάννου και πολλά μέλη του Συλλόγου.

Πηγή :https://pylinews.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ