Αρχική » Grid with Sidebar » Θλιβερές εικόνες με νεκρά ψάρια στο Δέλτα του Έβρου

Θλιβερές εικόνες με νεκρά ψάρια στο Δέλτα του Έβρου

Χιλιάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν τα τελευταία 24ωρα στο Δέλτα του Έβρου.

by iHunt
Θλιβερές εικόνες με νεκρά ψάρια στο Δέλτα του Έβρου

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αιτία είναι η εισχώρηση θαλασσινού νερού στον ποταμό που έχει ως αποτέλεσμα να πεθαίνουν από την αρμύρα τα ψάρια του γλυκού νερού που ζουν στον Έβρο. Ο Χρήστος Πασχαλάκης, μέλος του ΔΣ του συλλόγου των αλιέων «Αινήσιο Δέλτα», τόνισε πως το φαινόμενο οφείλεται στη διάλυση φράγματος που προστάτευε το γλυκό νερό του Έβρου. Όπως είπε το φράγμα γκρεμίστηκε διότι εκτιμήθηκε πως προκαλούσε πλημμύρες σε κοντινά χωριά.

SVESTONOF
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Επιχείρηση διάσωσης ελαφιού στη Ρόδο που είχε παγιδευτεί σε δίχτυα…VIDEO

«Φωνάζουμε εδώ και καιρό οι άνθρωποι του Δέλτα ότι πρέπει να γίνουν έργα», «η θάλασσα έχει φτάσει ίσως και 15 με 20 χιλιόμετρα πάνω στον ποταμό και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε», τόνισε.

Ανησυχία σε κτηνοτρόφους και αγρότες

Η κατάσταση προκαλεί ανησυχία στους κτηνοτρόφους που αναγκάζονται να απομακρύνουν τα ζώα τους καθώς το αλμυρό νερό δεν είναι κατάλληλο ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι αγρότες που δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Στο Δέλτα Έβρου μπορούν να διακριθούν 7 βασικές ενότητες βιοτόπων, σε κάθε μία από τις οποίες αντιστοιχεί και μια ιδιαίτερη ενότητα βλάστησης ανάλογα με την αλληλεπίδραση διάφορων παραγόντων, όπως το έδαφος, το μικροκλίμα, η ύπαρξη γλυκού ή αλμυρού νερού κ.λ.π. Στις υδάτινες εκτάσεις ζουν 46 είδη ψαριών.

Μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Πηγή : Evros Ta Nea

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ