Αρχική » Grid with Sidebar » Θεσσαλονίκη: Ένα αγριογουρουνάκι… «γκολτζής» από τα γεννοφάσκια…VIDEO

Θεσσαλονίκη: Ένα αγριογουρουνάκι… «γκολτζής» από τα γεννοφάσκια…VIDEO

by iHunt
Θεσσαλονίκη: Ένα αγριογουρουνάκι... «γκολτζής» από τα γεννοφάσκια...VIDEO

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η χθεσινή ημέρα ήταν ιδανική για εκδρομές. Άλλοι πήγαν στην ύπαιθρο, άλλο προτίμησαν τη θάλασσα και κάποιες οικογένειες πήγαν στο γήπεδο.

SVESTONOF

Αυτό έκανε και ένα ζευγάρι αγριογούρουνων με τα πέντε μικρά τους, που εθεάθησαν στο γήπεδο των ΤΕΦΑΑ, μεταξύ Θέρμης και Πυλαίας. Τα επτά αγριογούρουνα ευχαριστήθηκαν τις βόλτες τους, έπαιξαν κυνηγητό, κυλίστηκαν στο χλοοτάπητα, με λίγα λόγια… έκαναν κανονική προπόνηση. Όταν κατάλαβαν την παρουσία του φύλακα του γηπέδου το έβαλαν στα πόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Απίστευτο ! Τα τσακάλια έφτασαν στο Σχιστό Κορυδαλλού

Μόνο που το μικρότερο μέλος της οικογένειας, που ήταν δεν ήταν ενός έτους, μπερδεύτηκε και αντί να ακολουθήσει την υπόλοιπη οικογένεια πήρε φόρα, κατευθύνθηκε προς την εστία και… έβαλε το πρώτο γκολ της ζωής του. Βέβαια ο μικρός «γκολτζής» δεν το πανηγύρισε καθόλου, αφού παγιδεύτηκε στα δίχτυα και δεν μπορούσε να απεγκλωβιστεί. Η διευθύντρια του γηπέδου ζήτησε τη βοήθεια του δήμου Θέρμης, που με τη σειρά του ειδοποίησε το δασαρχείο Θεσσαλονίκης, που είναι αρμόδιο για τη διαχείριση της άγριας ζωής.

Θεσσαλονίκη: Ένα αγριογουρουνάκι... «γκολτζής» από τα γεννοφάσκια...VIDEO

Όπως λέει στο makthes.gr ο Γιώργος Τσεκούρας, υπάλληλος του δασαρχείου που έσπευσε αμέσως επί τόπου, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να σκεπάσει το πρόσωπο του ζώου με ένα ύφασμα, για να ηρεμήσει. Παρόλα αυτά ο ίδιος δεν γλίτωσε από το δάγκωμα του άγριου ζώου, που αντέδρασε ενστικτωδώς. Ο παιχνιδιάρης μικρούλης ήταν καλά στην υγεία του και μόλις βρήκε την ελευθερία του, έτρεξε σαν βολίδα για να σμίξει με την υπόλοιπη οικογένεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται οικογένειες αγριογούρουνων στην περιοχή της Θέρμης και του Πανοράματος. Συνήθως η μία οικογένεια «εκτοπίζει» την άλλη, η οποία βγαίνει στο δρόμο για αναζήτηση τροφής και καταφυγίου.

Θεσσαλονίκη: Ένα αγριογουρουνάκι... «γκολτζής» από τα γεννοφάσκια...VIDEO

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ