Αρχική » Grid with Sidebar » Θεσσαλονίκη: Αρκούδα εμφανίστηκε κοντά σε αυλές σπιτιών

Θεσσαλονίκη: Αρκούδα εμφανίστηκε κοντά σε αυλές σπιτιών

Ζημιές σε μελίσσια και κτήματα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι στα Πετροκέρασα του δήμου Λαγκαδά και Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, καθώς αρκούδα εμφανίστηκε στην περιοχή και προκάλεσε ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις.

SVESTONOF

Εικάζεται ότι πρόκειται για την ίδια αρκούδα που έκανε την εμφάνιση της τόσο στην ορεινή Χαλκιδική όσο και σε περιοχές του Χορτιάτη και της Θέρμης, αναφέρει το Thestival.gr.

Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής είδαν στις αγροτικές εκτάσεις τους πατημασιές από αρκούδα και άμεσα ενημέρωσαν τις αρχές. Σημειώνεται πως προκλήθηκαν ζημιές τόσο σε μελίσσια όσο και σε κτήματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοικιών της περιοχής η αρκούδα πέρασε πολύ κοντά από αυλές σπιτιών στα Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης και άφησε τις πατημασιές της σε αγροτικούς δρόμους.


Φωτ.: Thestival.gr

«Έχει παρατηρηθεί πως υπάρχει μια αρκούδα, η οποία ήρθε μάλλον από τον Χορτιάτη. Βρήκαμε πατημασιές μέχρι και αυλές σπιτιών. Προφανώς ψάχνει να φάει» δήλωσε κάτοικος των Πετροκεράσων στο Thes.gr και συμπλήρωσε πως «Φυσικά υπάρχει φόβος και για τα παιδιά και για τους κατοίκους γιατί είναι αραιοκατοικημένο το χωριό και η αρκούδα μπορεί να είναι οπουδήποτε».

Φωτ.: Thestival.gr

Η ανακοίνωση του προέδρου της κοινότητας Πετροκέρασων

«Τις τελευταίες ημέρες έκανε την εμφάνιση της στα Πετροκέρασα η αρκούδα προκαλώντας φθορές σε μελισσοσμήνη και κτήματα.

Το θηλαστικό έγινε αντιληπτό από τον Καθηγητή Βιολογίας και κάτοικο του χωριού κ. Θεόδωρο Αμπατζόπουλο ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κοινότητος κ. Θανάση Καλαφάτη και εν συνέχεια είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δασάρχη Λαγκάδα κ. Απόστολο Στράντζαλη. Το θηλαστικό είναι βάρους περίπου 100 κιλών, καφέ χρώματος και εμφανίστηκε στις τοποθεσίες: Φράγμα Λειβαδίου, δάσος Πετροκεράσων (Μακροκοπάνα), τοποθεσία Βρέκος και Άγιος Γεώργιος – Λάκκα.

Ο Δασάρχης ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι το θηλαστικό κινούνται νοτιανατολικά του χωριού προς Χολομώντα. Η αρκούδα φαίνεται να κινείται τις τελευταίες ημέρες από τον Χορτιατη προς τον Χολομωντα.

Κάνουμε έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία τόσο του θηλαστικού όσο και των κατοίκων του χωριού και των περιουσιών τους».

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ