Αρχική » Grid with Sidebar » “Θερίζουν” τις καλλιέργειες τα αγριογούρουνα στη Αγιά

“Θερίζουν” τις καλλιέργειες τα αγριογούρουνα στη Αγιά

by iHunt
“Θερίζουν” τις καλλιέργειες τα αγριογούρουνα στη Αγιά

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

“Θερίζουν” τις καλλιέργειες τα αγριογούρουνα / Καταστρέφουν ολόκληρες εκτάσεις στον Δήμο Αγιάς, κυρίως καλαμποκιού / Απεγνωσμένοι, πια, οι αγρότες, ζητούν την βοήθεια της Πολιτείας

SVESTONOF

Τεράστιο πρόβλημα για τους αγρότες σε περιοχές του Δήμου Αγιάς αποτελούν εδώ και μέρες κοπάδια αγριογούρουνων που εισέρχονται σε καλλιέργειες και τις καταστρέφουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Πάρνηθα: Ειδικοί δασολόγοι βλέπουν τεράστιο πρόβλημα στην αναγέννησή της

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν βοήθεια από την Πολιτεία. Οι καταστροφές στις καλλιέργειές τους είναι μεγάλες, με συνέπεια την επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης, αφού και έξοδα καλλιεργητικά έχουν επωμιστεί και έσοδα από τις κατεστραμμένες καλλιέργειες δεν μπορούν να αναμένουν.

Το φαινόμενο με τις επιθέσεις αγριογούρουνων δεν είναι τωρινό, είναι φυσικό, πολλές φορές προβλέψιμο, και έχει να κάνει με την αναπαραγωγή των ζώων, και τον συνολικό τρόπο διαχείρισης της πανίδας της χώρας μας.

Οι αγρότες της Αγιάς και της ευρύτερης περιοχής της, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αετολόφου, Κώστας Τζιουβάρας, θα επισκεφτούν σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου τον ΕΛΓΑ Λάρισας, ζητώντας την βοήθεια του κράτους.

https://ihunt.gr/therizoyn-tis-kalliergeies-ta-agriogoyroyna-sti-agia/

«Δεν στερούμαστε οικολογικής συνείδησης» μας είπε «αλλά απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, όπως επίσης ζητάμε την αποζημίωση από το κράτος για την κατεστραμμένη παραγωγή μας. Καταστροφές από αγριογούρουνα δυστυχώς δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε μόνοι μας σαν αγρότες, και ζητάμε η Πολιτεία να μας βοηθήσει. Οι καταστροφές αυτές προστίθενται στα χίλια μύρια προβλήματα που έχουμε σαν παραγωγοί και θέλουμε τους αρμόδιους φορείς να δούνε το θέμα πολύ σοβαρά. Επιθυμούμε να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούμε, να ενταχθούν οι ζημιές από αγριογούρουνα στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και οι επιστημονικοί φορείς να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου».

Πηγή :https://www.choraagia.gr/

 

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ