Αρχική » Grid with Sidebar » Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στη Χαλκιδική

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στη Χαλκιδική

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Κυριακή 09/01/2022 στον Στανό της Χαλκιδικής, σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” ξαναέπεσε στον συνάδερφο Γιώργο Τουπλικιώτη να θρηνήσει ακόμα ένα αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Ρίτα 9 χρονών, Αριέγης με Γιούρα την οποία έβγαλε ο Γιώργος για κυνήγι λαγού το πρωινό της Κυριακής 09/01/2022 στην ευρύτερη περιοχή του Στανού.

Η Ρίτα είχε σηκώσει λαγό και ενώ ήταν σε φάση δίωξης, ξαφνικά σταμάτησαν τα χαρακτηριστικά κλαφουνίσματα ενώ ο Γιώργος την είδε στο Gps να φαίνεται ως ακίνητη στα 350 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Έφτασε σε λιγότερο από 15′ λόγω του δύσβατου του εδάφους και βρήκε την αγαπημένη του σκυλίτσα την οποία είχε μεγαλώσει από κουταβάκι στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ρίτα είναι το ΠΕΜΠΤΟ σκυλί που έχασε ο Γιώργος μέσα σε 3 χρόνια από την “ευεργετική” παρουσία και δράση των λύκων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ο συνολικός αριθμός των φαγωμένων κυνηγόσκυλων ανέρχεται στα 150 με 180 ζώα μεταξύ αυτών και πολλά τσοπανόσκυλα !!!

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ