Αρχική » Grid with Sidebar » Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στη Μακρακώμη

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στη Μακρακώμη

by iHunt
Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στη Μακρακώμη

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, θανατηφόρο κρούσμα επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε πριν μερικές μέρες στο Τρίλοφο Μακρακώμης στην Φθιώτιδα, κατά την διάρκεια άοπλης εξόδου για τρέξιμο, ξεμούδιασμα και βόλτα. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Δημήτρη να θρηνήσει την ζωή του αγαπημένου του τετράποδου συνεργάτη, φίλου και συντρόφου, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Σπίθα 2 ετών, καθαρόαιμο Μπίγκλ, την οποία έβγαλε ο Δημήτρης, για ξεμούδιασμα και τρέξιμο στην ευρύτερη περιοχή του Τρίλοφου Μακρακώμης στην Φθιώτιδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος άνευ όρων ο 51χρονος που σκότωσε αλεπού

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σύντροφο του, ο ίδιος ο Δημήτρης : ” Η Σπίθα είναι στα 250 μέτρα μακριά μου, την βλέπω στο GPS, ακούω ένα ουρλιαχτό πόνου και την βλέπω ως ακίνητη, ενώ μετά από λίγο το άλλο σκυλί γύρισε αμέσως στα πόδια μου τρομαγμένο. Κατάλαβα ότι είναι λύκος και με φωνές, ουρλιαχτά και τρέχοντας όσο πιο γρήγορα μπορούσα έφτασα στο σημείο σε λιγότερο από δέκα λεπτά λόγω του δύσβατου της περιοχής, για να αντικρίσω την Σπίθα που την είχα μεγαλώσει με μπιμπερό από μια στάλα κουταβάκι, στην κατάσταση που φαίνεται στην φωτογραφία, ενώ ο λύκος είχε ήδη απομακρυνθεί έχοντας στο στόμα του το πόδι της σκυλίτσας μου !!! ”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ