Αρχική » Grid with Sidebar » Συνεπής στις εξαγγελίες του ο πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ κ. Γραμματσούλιας

Συνεπής στις εξαγγελίες του ο πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ κ. Γραμματσούλιας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Συνεχίζει το “σαφάρι” στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Πελοποννήσου ο Πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ κ. Παναγιώτης Γραμματσούλιας. Ένα “σαφάρι” που σκοπό έχει την ενημέρωση των κυνηγών της Πελοποννήσου για τα κυνηγετικά δρώμενα. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι κάθε φορά όλο και περισσότεροι κυνηγοί ανταποκρίνονται σε αυτό το κάλεσμα δείχνοντας τη “δίψα” που υπάρχει στον κυνηγετικό κόσμο για ενημέρωση από υπεύθυνα στόματα.

SVESTONOF

Τελευταίος σταθμός αυτού του “σαφάρι” ήταν η Καλαμάτα όπου την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας πραγματοποίησε στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας εκδήλωση ενημέρωσης με κύριο ομιλητή τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κο Γραμματσούλια Παναγιώτη. Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Γ΄Κ.Ο.Π. κος Παπανδρέου Κωνσταντίνος και το μέλος του ΔΣ της Γ΄ΚΟΠ κος Αναστασόπουλος Σπύρος καθώς και οι εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων του Νομού Μεσσηνίας.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας κος Φάβας Γεώργιος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ενώ προλογίζοντας τον πρόεδρο της Γ΄ΚΟΠ ανέφερε ότι η εκδήλωση ενημέρωσης αφενός έχει ως στόχο να αναλυθεί και να παρουσιαστεί το έργο της Ομοσπονδίας και αφετέρου αποτελεί μοναδική ευκαιρία συζητηθούν θέματα όπως για την κατάσταση που βρίσκεται το κυνήγι το κυνήγι στην χώρα μας και το μέλλον αυτού, αλλά και να λυθούν οι όποιες απορίες των κυνηγών μελών μας.

Ο Πρόεδρος της Γ΄Κ.Ο.Π. αφού χαιρέτισε και καλωσόρισε τους συναδέλφους από όλους τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Μεσσηνίας αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να γίνονται ανάλογες εκδηλώσεις προκειμένου να έρχονται σε επικοινωνία όχι μόνο τα ΔΣ των Συλλόγων αλλά και οι κυνηγοί μέλη τους ούτως ώστε να υπάρχει ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον κυνηγετικό χώρο και ταυτόχρονα να έχουν την ευκαιρία να τεθούν και να απαντηθούν οι όποιοι προβληματισμοί αλλά και να γίνει ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων σχετικά με την κυνηγετική δραστηριότητα.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος αναφέρθηκε στο ότι το κυνήγι στην χώρα μας δεν είναι δεδομένο καθώς το αντικυνηγετικό λόμπι στην Ελλάδα είναι ισχυρό και αυτό απαιτεί εκ μέρους μας την συσπείρωση των κυνηγών δίπλα στους Κυνηγετικούς Συλλόγους όπως απεδείχθη άλλωστε πρόσφατα από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δεχτήκαμε.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην προσφυγή των μη συνεργαζόμενων σωματείων κυνηγών εναντίον της περσινής ρυθμιστικής θήρας όσον αφορά τα τέλη καθώς έθετε σε κίνδυνο ακόμα και την συνέχιση του κυνηγίου. Επίσης, σημείωσε την προσφυγή την οποία κέρδισαν οι κυνηγετικές μας οργανώσεις όσον αφορά την κατάφορη αδικία σχετικά με την απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών όπου εκτός της επιβολής προστίμου προβλεπόταν ακόμα και η αφαίρεση της άδειας θήρας διαχωρίζοντας ως εκ τούτου τους κυνηγού από τους υπόλοιπους πολίτες.

Ιδιαίτερα δε αναφέρθηκε στην τεράστια νίκη των κυνηγετικών οργανώσεων που αφορά την προσφυγή για την συνολική απαγόρευση του κυνηγίου στην χώρα μας από την Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η οποία απορρίφθηκε στο σύνολό της από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η εν λόγω απορριπτική απόφαση του ΣτΕ αποτελεί έπαινο και ύμνο στην προσπάθεια που κάνουν πάνω από 20 χρόνια οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, καθώς με επιμονή και υπομονή τεκμηριώνουν επιστημονικά κάθε χρόνο την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας με ειδικές μελέτες, ενώ στηρίζουν και προστατεύουν το κυνήγι και το φυσικό περιβάλλον με την λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, με τα προγράμματα της βελτίωσης των βιοτόπων, με την λειτουργία ιδιόκτητων εκτροφείων και την απελευθέρωση χιλιάδων θηραμάτων, αποδεικνύοντας στην πράξη όλα όσα υποστηρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια και ήρθε επιτέλους η στιγμή να τα αποδεχτεί και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική προσφορά της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής η οποία είναι το καμάρι και η εικόνα των Κυνηγετικών Οργανώσεων τονίζοντας ότι οι Θηροφύλακες και οι κυνηγοί πρέπει να έχουν μία σχέση αλληλοσεβασμού με δεδομένο ότι το Σώμα της Θηροφυλακής ιδρύθηκε από εμάς τους ίδιους για να ελέγχει εμάς τους ίδιους.

Απαιτείται λοιπόν σεβασμός και συνεργασία μεταξύ των δύο προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Είναι δε σαφές ότι το ΔΣ της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του έχει αναγνωρίσει το σημαντικό έργο της Θηροφυλακής το οποίο ασκείται κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, εμπιστεύεται δε το σώμα της Θηροφυλακής, είναι αρωγός, στηρίζει και υποστηρίζει τους Θηροφύλακες σε υλικοτεχνικό επίπεδο αλλά και με συνεχή εκπαίδευση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον πρόεδρο στο ιδιόκτητο εκτροφείο θηραμάτων της Ομοσπονδίας στο οποίο έχει γίνει πολύ σημαντικό έργο όπου με εύστοχες παρεμβάσεις καταφέραμε να πενταπλασιάσουμε την παραγωγή της μονάδας εκτροφής της ορεινής πέρδικας και πλέον μπορούμε να προμηθεύουμε τους Κυνηγετικούς Συλλόγους για απελευθερώσεις σε κατάλληλα ενδιαιτήματα, ενώ παράλληλα έχει επισημανθεί η σπουδαιότητα της βελτίωσης των βιοτόπων καθώς συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των πληθυσμών του είδους.

Τέλος, ο πρόεδρος της Γ΄Κ.Ο.Π. αφού τόνισε για ακόμη μία φορά την ανάγκη συμμετοχής των κυνηγών στις κυνηγετικές οργανώσεις, ευχήθηκε καλές γιορτές με υγεία σε όλους τους συναδέλφους κυνηγούς και τις οικογένειές τους, να έχουν ασφαλείς κυνηγετικές εξορμήσεις και να απολαύσουν και το νέο έτος τις ανεπανάληπτες στιγμές της κυνηγετικής μας δραστηριότητας με σεβασμό στο θήραμα και το περιβάλλον αλλά και στις περιουσίες των συνανθρώπων μας.

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ