Αρχική » Grid with Sidebar » Συγκροτείται Ειδική Γραμματεία για την προστασία των ζώων συντροφιάς

Συγκροτείται Ειδική Γραμματεία για την προστασία των ζώων συντροφιάς

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η Ειδική Γραμματεία θα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

SVESTONOF

Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς συγκροτείται στο υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στόχος της θα είναι η προστασία των ζώων συντροφιάς, η εξασφάλιση της ευζωίας τους και η υλοποίηση του στόχου «κανένα ζώο κακοποιημένο, κανένα ζώο αδέσποτο»

Συγκεκριμένα, η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς έχει σκοπό την παρακολούθηση και απαρέγκλιτη εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου,που δημιουργήθηκε με τον ν. 4830/2021 για την προστασία των ζώων συντροφιάς και την εξασφάλιση της ευζωίας τους, καθώς και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με αυστηρή τήρηση των κανόνων ευζωίας. Επίσης, σκοπός είναι η συγκρότηση ελεγκτικού μηχανισμού και η συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, με στόχο: κανένα ζώο κακοποιημένο, κανένα ζώο αδέσποτο.

Επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας η Μαριάνθη Δημοπούλου

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς αναλαμβάνει η κ. Μαριάνθη Δημοπούλου, δικηγόρος, με επιστημονική εξειδίκευση και μακρά εμπειρία σε θέματα Δικαίου των ζώων.

Η Μαριάνθη Δημοπούλου είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο Δίκαιο των ζώων, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα τους και καθηγήτρια στο μάθημα «Νομικά (II)» του Zero Stray Academy.

Συνεργάζεται με φιλοζωικά σωματεία και οργανισμούς σε όλη τη χώρα καθώς και με δήμους συμβουλευτικά σε θέματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Είναι Auditor/ Lead Auditor, με γνώσεις στη Διαπραγμάτευση και με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resources). Συμμετέχει στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ