Αρχική » Grid with Sidebar » Στο εδώλιο φιλοζωική για το καταφύγιο του Ζηρού

Στο εδώλιο φιλοζωική για το καταφύγιο του Ζηρού

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου αντιδήμαρχος του Δήμου Ζηρού και εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου της περιοχής για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούσαν σε ένα πρόχειρο κυνοκομείο που λειτουργούσε στην περιοχή.

SVESTONOF

Η δίκη γίνεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας ύστερα από μήνυση των φιλοζωικών οργανώσεων a little shelter/ Κατρίνας Τσάνταλη και dog’s voice/ Έλενας Δέδε δια του πληρεξουσίου Δικηγόρου τους Αλέξανδρου Κασσανδρινού.

Οι εικόνες με τα εγκαταλειμμένα και άρρωστα ζώα που βρισκόταν στο καταφύγιο είχαν κάνει τον γύρο της Ελλάδας προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο αντιδήμαρχος παραπέμπεται καθώς διέθετε κατά την τέλεση των αξιοποίνων πράξεων την ιδιότητα του αρμόδιου για τον συντονισμό της διαχείρισης των αδέσποτων και ανεπιτήρητων ζώων ενώ η εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου διέθετε την ιδιότητα της Προέδρου του Σωματείου, στο οποίο ο Δήμος Ζηρού είχε ατύπως παραχωρήσει δημοτική έκταση τεσσάρων στρεμμάτων προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην δικογραφία, αν και είχαν την αρμοδιότητα να μεριμνούν για την ευζωία και την υγεία των ζώων που βρισκόταν στο καταφύγιο, αυτό δεν έγινε. Επίσης δεν υπήρχε κτηνιατρική παρακολούθηση και περίθαλψη, με αποτέλεσμα τα αδέσποτα να είναι υποσιτισμένα και άρρωστα.

«Εμείς ως πολιτική αγωγή είμαστε καθόλα έτοιμοι να καταθέσουμε στο δικαστήριο όλα τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι για τις φρικαλέες πράξεις τους, που αποτυπώθηκαν σε εικόνες και συγκλόνισαν το πανελλήνιο τον Νοέμβριο του 2021. Στόχος μας είναι η έκδοση της πρώτης πανελλαδικά καταδικαστικής απόφασης κατά Αντιδημάρχου, κατά υπαλλήλου του Δημοσίου δηλαδή και δη αιρετού για θέματα που αφορούν την κατά συρροή και χρόνια κακοποίηση αδέσποτων έγκλειστων ζώων – προς παραδειγματισμό και άλλων ανάλογων περιπτώσεων. Να σπάσει το απόστημα στα κολαστήρια αυτά των ζώων που υπάρχουν όχι μόνο εκεί, αλλά και σχεδόν παντού στην Ελλάδα» ανέφερε στο Epiruspost ο δικηγόρος των φιλοζωικών σωματείων που κινητοποιήθηκαν Αλέξανδρος Κασσανδρινός.

Πηγή :https://www.epiruspost.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ