Αρχική » Grid with Sidebar » Σπορές : Οι οάσεις του λαγού

Σπορές : Οι οάσεις του λαγού

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι πόροι που καλύπτουν τα είδη τις καθημερινές βιολογικές τους ανάγκες (τροφή, νερό) είναι μειωμένοι και σε αρκετές περιοχές ανύπαρκτοι. Υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ υπάρχουν φυτικά είδη σε μια περιοχή αυτά έχουν χαμηλή διατροφική αξία για τα άγρια ζώα. Για το λόγο αυτό Κυνηγετικοί Σύλλογοι της Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους κατά τους χειμερινούς μήνες δημιουργούν ειδικές μικτές σπορές (σε δασικές, ορεινές και ημιορεινές περιοχές), θέσεις οι οποίες θα φανούν πολύτιμες το καλοκαίρι.

SVESTONOF

Πλέον τους μήνες που διανύουμε έχουμε αρχίσει ήδη τον έλεγχο της κατάστασης των σπορών αλλά και της προσέλκυσης των ειδών απ’ αυτές. Ενώ τα νερά προσελκύουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό ειδών, κυρίως πτηνών (με βασικά την πέρδικα αλλά και το τρυγόνι), οι σπορές φαίνεται να λειτουργούν ευεργετικά για τον λαγό αφού κατά 50% οι καταγραφές τον αφορούν. Το άλλο 50% μοιράζονται διάφορα μικροπούλια, τρυγόνια ακόμα και έντομα.

(η φωτογραφία έρχεται από την Χίο από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χίου που έχει δημιουργήσει 10 άδες θέσεις νερών και σπορών σε όλο το νησί)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ