Αρχική » Grid with Sidebar » Σπάει τα ταμεία το 5θυρο Suzuki Jimny

Σπάει τα ταμεία το 5θυρο Suzuki Jimny

Το 5θυρο Suzuki Jimny έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 30.000 προπαραγγελίες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

H Μaruti-Suzuki παρουσίασε το πολυαναμενόμενο 5θυρο Suzuki Jimny τον περασμένο Ιανουάριο στην Έκθεση Auto Expo 2023 στην Ινδία. Και παρόλο που η εμπορική του διάθεση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα στην ασιατική αγορά -κάτι που θα συμβεί στις 7 Ιουνίου, η 5θυρη έκδοση του καθαρόαιμου off-roader έχει ήδη σπάσει τα ταμεία.

SVESTONOF

Συγκεκριμένα, χωρίς η Μaruti-Suzuki να έχει έχει ανακοινώσει τις τιμές του, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 30.000 προπαραγγελίες μόνο από την αγορά της Ινδίας, γεγονός που αποτελεί δείγμα της επιτυχίας που θα σημείωνε το 5θυρο Jimny εάν έβαζε πλώρη και για την Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι σε αντίθεση με την 3θυρη έκδοση του που έχει μήκος 3.645 mm, το μήκος του νέο 5θυρου Jimny είναι 3.985 mm. Παράλληλα, το μεταξόνιο του αυξήθηκε από τα 2.250 mm στα 2.590 mm, ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στο ύψος και το πλάτος του σε σχέση με το μικρό Jimny που βρίσκεται σήμερα στις αγορές.

Χάρη στο αυξημένο μήκος και τις πίσω πόρτες, το 5θυρο Jimny μπορεί να μεταφέρει πέντε επιβάτες με μεγαλύτερη άνεση και ο χώρος αποσκευών του έχει όγκο 208 lt, νούμερο που μπορεί να αυξηθεί στα 332 lt αναδιπλώνοντας την πίσω σειρά καθισμάτων.

Κάτω από το καπό του φιλοξενεί ένα ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο μοτέρ 1,5 λίτρων με ισχύ 106 PS στις 6.000 rpm και 134 Nm ροπής στις 4.400 rpm. Η ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου χειροκίνητο ή ενός 4τάχυτου αυτόματου σασμάν.

Σημειώνουμε ότι μετά από το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ινδία, σειρά θα πάρουν οι αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Πηγή :https://www.drive.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ