Αρχική » Grid with Sidebar » Σκωτία: Τέλος για το κυνήγι αλεπούς μετά από 250 χρόνια

Σκωτία: Τέλος για το κυνήγι αλεπούς μετά από 250 χρόνια

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ενα από τα παλαιότερα κυνήγια αλεπούδων στη Σκωτία, το οποίο λάμβανε χώρα για περισσότερα από 250 χρόνια, λαμβάνει τέλος.

SVESTONOF

Οι κυνηγοί αλεπούδων στο Λαναρκσάιρ και Ρένφριουσαιρ στη Σκωτία, όπου πραγματοποιούνταν τακτικές συναντήσεις από το 1771, πραγματοποίησαν την τελευταία τους συνάντηση το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τρεις ημέρες αργότερα τέθηκε σε ισχύ ένας νέος νόμος που ενίσχυε τους περιορισμούς στο κυνήγι με σκύλους.

Η ομάδα των κυνηγών είπε ότι η αυξανόμενη αστικοποίηση και η έλλειψη προσβάσιμης αγροτικής γης έχουν κάνει όλη τη διαδικασία «μη βιώσιμη». Και ανέφερε ότι οι συζητήσεις για το μέλλον των κυνηγιών αλεπούδων ήταν «σε εξέλιξη για πολλά χρόνια», πριν εισαχθεί το νομοσχέδιο για το Κυνήγι με τα σκυλιά.

Το τέλος του κυνηγιού αλεπούδων χαιρέτησαν αντικυνηγετικές ομάδες.

Οι Glasgow Hunt Sabs, που συχνά προσπαθούσαν να σαμποτάρουν το κυνήγι του Ρένφριουσαιρ, χαρακτήρισαν την είδηση ​​«μεγαλειώδη νίκη».

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την τελευταία τους συνάντηση με αλεπούδες, η ομάδα κυνηγών αλεπούδων του Λαναρκσάιρ και Ρένφριουσαιρ ευχαρίστησαν τους ντόπιους υποστηρικτές, τους αγρότες και τους ιδιοκτήτες γης.

Αυστηροποίηση του νόμου
Είκοσι χρόνια μετά την απαγόρευση του κυνηγιού αλεπούδων, η νέα νομοθεσία αυστηροποιεί τα πλαίσια έτσι ώστε οι κυνηγοί να μην μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν αγέλες κυνηγόσκυλων για να κυνηγούν άγρια ​​θηλαστικά εκτός εάν έχουν άδεια.

Το κυνήγι και η θανάτωση ενός άγριου θηλαστικού χρησιμοποιώντας σκύλους έχει καταστεί παράνομο. Το «κυνήγι μονοπατιών», όπου ένας σκύλος χρησιμοποιείται για να βρει και να ακολουθήσει μια ζωική μυρωδιά, έχει επίσης τεθεί εκτός νόμου.

Η βασική αλλαγή είναι ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι από δύο σκύλοι για να καταδιώκουν ή να εντοπίζουν τα ζώα, εκτός εάν έχει χορηγηθεί άδεια.

Οι αγρότες, οι ιδιοκτήτες γης και οι ομάδες προστασίας προειδοποίησαν ότι ορισμένα εδάφη καθιστούν αδύνατο το κυνήγι μόνο με δύο σκυλιά.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ