Αρχική » Grid with Sidebar » Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με αγριογούρουνο…VIDEO

Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με αγριογούρουνο…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τα τελευταία χρόνια, ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στην χώρα μας έχει μεγαλώσει απίστευτα. Και οι κίνδυνοι για τους οδηγούς είναι μεγάλοι.

SVESTONOF

Η σύγκρουση με ένα μεγάλο ζώο όπως ένα αγριογούρουνο είναι μία ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση. Και μπορεί να έχει απροσδόκητες και εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες τόσο για τον οδηγό όσο και για το αυτοκίνητο.

Το πρόβλημα με τα συγκεκριμένα ζώα είναι ότι πλέον έχει αυξηθεί δραματικά ο πληθυσμός τους στην χώρα μας, και έχουν εξοικειωθεί να ζουν κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Κάτι που τα καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνα για τους οδηγούς, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν σε μία εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση.

Στις εικόνες βλέπουμε μία τέτοια περίπτωση. Και μάλιστα σε νυχτερινή οδήγηση, όπου τα περιθώρια αντίδρασης είναι ακόμα μικρότερα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο οδηγός του VW δεν έχει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης, με αποτέλεσμα να πέφτει με ορμή πάνω στο ζώο.

Η σύγκρουση είναι ιδιαίτερα σφοδρή, και με μεγάλες συνέπειες για το αυτοκίνητο, καθώς ένα αρσενικό αγριογούρουνο μπορεί να ξεπεράσει και τα 100 κιλά.

Η κάμερα που καταγράφει το περιστατικό δείχνει και την εκτίναξη των αερόσακων για να προστατεύσουν τους επιβάτες.

Το ευτύχημα είναι ότι ο οδηγός κράτησε την ψυχραιμία του, έτσι ώστε να καταφέρει να διατηρήσει την πορεία του και να παραμείνει στον δρόμο.

Σε κάθε περίπτωση, τα αγριογούρουνα είναι πλέον μεγάλος κίνδυνος και στην χώρα μας (ιδίως στην Βόρεια Ελλάδα), οπότε οι οδηγοί καλό θα είναι να έχουν πιο τεταμένη την προσοχή τους, ιδίως στις νυχτερινές διαδρομές τους.

Πηγή :https://www.newsauto.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ