Αρχική » Grid with Sidebar » Σέρβια Κοζάνης : Οι κτηνοτρόφοι κατηγορούν του κυνηγούς για φόλες….VIDEO

Σέρβια Κοζάνης : Οι κτηνοτρόφοι κατηγορούν του κυνηγούς για φόλες….VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε μάστιγα εξελίσσεται το φαινόμενο της θανατώσεως τσοπανόσκυλων, με φόλες στην Λάβα Σερβίων στον Βελβεντό Κοζάνης. Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν ως υπεύθυνους τους κυνηγούς.

SVESTONOF

«Δεν βρίσκουμε πουθενά το δίκιο μας», δηλώνει στην ΕΡΤ3 ο κτηνοτρόφος Πέτρος Κωστόπουλος. Τα κοπάδια αποτελούν την μοναδική πηγή εισοδήματος για τους κτηνοτρόφους της περιοχής, που βλέπουν την περιουσία τους να αποδεκατίζεται, καθώς η θανάτωση των σκύλων αφήνει αφύλακτα τα ζώα στους φυσικούς τους εχθρούς λύκους και αρκούδες. 22 καταγγελίες κατέθεσε κτηνοτρόφος, ο οποίος εξ αυτού του λόγου έχασε πολλά ζώα από επιθέσεις λύκων. Οι διαμαρτυρίες τους πέφτουν στο κενό, γιατί οι τοπικές αρχές αδυνατούν να αποδώσουν ευθύνες, ενώ πρόκειται για μια καθαρά εγκληματική ενέργεια.

Όπως εξηγεί ο κ. Κωστόπουλος, στην μικρή κοινωνία όπου ζούν γνωρίζουν ποιοι ευθύνονται, αλλά δεν μπορούν να το αποδείξουν. Οι καταγγέλλοντες στρέφονται κατά των κυνηγών, οι οποίοι σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, φαίνεται πως προβαίνουν σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις, γιατί θεωρούν ότι τα τσοπανόσκυλα, επιτίθενται στα δικά τους κυνηγόσκυλα. Αυτό όμως θεωρούν ότι είναι αδύνατο εάν δεν παραβιάσει κάποιος την περίφραξη όπου φυλάσσονται τα κοπάδια τους.

Πηγή :ERTNEWS

Υ.Σ. Περιμένουμε την αντίδραση του τοπικού κυνηγετικού συλλόγου και όχι μόνο. Περιμένουμε να δούμε τους “τρελούς” αν θα κινηθούν νομικά ενάντια σε αυτούς που κατηγορούν την κυνηγετική οικογένεια.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ