Αρχική » Grid with Sidebar » Σέρρες: Τσακάλια επιτίθονται σε νεροβούβαλα…VIDEO

Σέρρες: Τσακάλια επιτίθονται σε νεροβούβαλα…VIDEO

Αγανακτισμένος ο ιδιοκτήτης φάρμας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε αδιέξοδο βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της φάρμας εκτροφής με νεροβούβαλα, καθώς τα ζώα που εκτρέφει δέχονται επιθέσεις από τσακάλια και δεν ξέρει τι να κάνει.

SVESTONOF

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην τηλεόραση Επιλογές, τα τελευταία χρόνια έχει παραγίνει το κακό, αφού τα τσακάλια πληθαίνουν σε αντίθεση με τα νεροβούβαλα και στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή επιτίθονται την ώρα την ώρα της γέννας με αποτέλεσμα τα νεροβούβαλα να μην μπορούν να αντιδράσουν εκείνη την ώρα.

«Τα τσακάλια τρώνε τα ζώα μας. Μπαίνουν και τρώνε το νεογέννητο, την ώρα που το βουβάλι δεν μπορεί να κάνει τίποτα». τονίζει ο ιδιοκτήτης της φάρμας εκτροφής νεροβούβαλων, Γιάννης Μερτζεμέκης.

Ο κ. Μερτζεμέκης έχει στην φάρμα του περίπου 800 μάνες αλλά έχει κάθε χρόνο μόνο 200 βουβαλάκια, καθώς τα υπόλοιπα τα τρώνε τα τσακάλια. «Τουλάχιστον 200 με 300 τρώγονται κάθε χρόνο», επισημαίνει.

Αναφέρει επίσης πως δεν μπορεί να τοποθετήσει συρμάτινο φράχτη στην φάρμα, διότι τα βουβάλια τον χαλάνε με αποτέλεσμα τα τσακάλια να μπαίνουν στην φάρμα όποτε θέλουν.

«Ενώ πριν από μια δεκαετία δεν γνωρίζαμε τι είναι τα τσακάλια. Τώρα υπάρχουν χιλιάδες που έχουν μάθει πού να βρίσκουν την τροφή, οπότε όταν μυρίζουν την ώρα της γέννας, επιτίθενται», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφορικά με την αύξηση του αριθμού των τσακαλιών τα τελευταία τρία χρόνια.

Δυστυχώς όμως ο ΕΛΓΑ ενημέρωσε τον κ. Μερτζεμέκης ότι δεν μπορεί να αποζημιωθεί για τις επιθέσεις των τσακαλιών, με τον ίδιο να σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποσυρθεί και να πουλήσει τα ζώα καθώς δεν απέδωσαν ούτε οι επαφές του με βουλευτές και άλλους αρμόδιους για να ζητήσει την στήριξη και βοήθειά τους.

Πηγή :https://www.newsbreak.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ