Αρχική » Grid with Sidebar » Σέρρες: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε αγρότη – Αγώνας δρόμου για το αντίδοτο…VIDEO

Σέρρες: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε αγρότη – Αγώνας δρόμου για το αντίδοτο…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Κρούσμα τσιμπήματος της μαύρης αράχνης, ή “μαύρη χήρα”, όπως είναι γνωστή , εμφανίστηκε το Σάββατο στις Σέρρες.

SVESTONOF

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Epiloges.tv, πρόκειται για έναν άντρα, αγρότη στο επάγγελμα, από το δήμο Βισαλτίας, ο οποίος έφτασε το Σάββατο στο Νοσοκομείο των Σερρών με πόνους σε όλο του το σώμα. Οι γιατροί αμέσως αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο και αμέσως κάλεσαν τον διευθυντή της κλινικής κύριο Θεόφιλο Καλλινικίδη, ο οποίος έφτασε εσπευσμένα και έκανε τη διάγνωση, καθώς στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει άλλα 3 παρόμοια περιστατικά. Όπως διαπιστώθηκε το τσίμπημα ήταν στο μηρό.

Αμέσως ξεκίνησε ένας μαραθώνιος για να παραγγείλουν το αντίδοτο, να φτάσει από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες με τον αέρα και τη δυνατή βροχή του Σαββάτου σε όλο το νομό.

Βέβαια και από αυτή την παράξενη ιστορία δεν θα μπορούσε να λείπει και η πινελιά της γραφειοκρατίας, καθώς η διαδικασία για τη διάγνωση για το τσίμπημα αράχνης σύμφωνα με τον κο Καλλινικίδη είναι γελοία, όπως εξηγεί στο Epiloges.tv.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και είναι καλά.

Τι είναι η αράχνη “μαύρη χήρα”

Η “Μαύρη Χήρα” πάντως είναι ένα είδος αράχνης που υπάρχει στην Ελλάδα και στις Σέρρες και απαιτείται προσοχή κυρίως από όσους είναι εκτεθειμένοι στη φύση.

Η Μαύρη χήρα είναι μια από τις πολλές αράχνες που ανήκουν στο γένος Latrodectus. Το όνομά της αναφέρεται στην τάση των θηλυκών σε ορισμένα είδη να καταβροχθίζουν το αρσενικό μετά το ζευγάρωμα. Tο δηλητήριο της Μαύρης χήρας αποτελείται από νευροτοξίνες και, σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και το θάνατο.

Πηγή :THETOC


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ