Αρχική » Grid with Sidebar » Σεμιναρια ΚΟΜΑΘ

Σεμιναρια ΚΟΜΑΘ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

 

SVESTONOF

Σεμινάριο Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής ΚΟΜΑΘ

Από τον Ιούνιο του 2011 η ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης έχει ξεκινήσει συστηματικά έναν κύκλο εκπαιδευτικών και ενημερωτικών σεμιναρίων για τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακές της με απώτερο σκοπό την άριστη απόδοσή τους όσον αφορά τα καθήκοντά τους, κάτι που συνεπάγεται και την αρτιότερη προστασία του θηραματικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας. Έτσι, μετά τα σεμινάρια του Ιουνίου και Δεκεμβρίου 2011, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Φοίνικα μια ακόμα μεγάλη επιμορφωτική συνάντηση των 61 Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της ΚΟΜΑΘ, στην οποία συμμετείχαν και περισσότεροι από 10 Θηροφύλακες Κυνηγετικών Συλλόγων της περιοχής αρμοδιότητας της ΚΟΜΑΘ.

Στο ολοήμερο αυτό σεμινάριο οι Θηροφύλακες επικαιροποίησαν τις γνώσεις τους στην αναγνώριση ειδών ορνιθοπανίδας μέσω της δίωρης διάλεξης του Επίκουρου Καθηγητή Άγριας Πανίδας του ΤΕΙ Λάρισας Περικλή Μπίρτσα και του Δασολόγου M.Sc. Διαχείρισης Άγριας Πανίδας Αλέξανδρου Γκάσιου, Επιστημονικού Συνεργάτη της Στ΄ ΚΟΜΑΘ.

Ενημερώθηκαν για τον τρόπο συλλογής των δειγμάτων νεκρών ζώων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους για το Πρόγραμμα Επιτήρησης της Λύσσας μέσω διάλεξης της Κτηνιάτρου του τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Ευαγγελίας Γαλούπη.

Εκπαιδεύτηκαν σε θέματα προσέγγισης και ελέγχων οχημάτων, πολιτών και όπλων από τον Αστυνόμο Β΄ Δημήτριο Αντωνίου του Εργαστηρίου Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών Εργαλείων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βόρειας Ελλάδας.

Ενημερώθηκαν, επίσης, για θέματα προφύλαξης στο πεδίο (ασφαλής οδήγηση, τσιμπήματα εντόμων κτλ) από τον Τεχνικό Ασφαλείας της ΚΟΜΑΘ, Μηχανολόγο Μηχανικό Νικόλαο Σάκκο, για τις τελευταίες εξελίξεις στη Νομοθεσία περί Θήρας από τη Νομική Σύμβουλο της ΚΟΜΑΘ Σοφία Μαϊλιάνη, ενώ έτυχαν και πλήρους ενημέρωσης για το Σύστημα Παρακολούθησης Στόλου Οχημάτων που έχει εγκαταστήσει η ΚΟΜΑΘ στα οχήματά της από τον Υπεύθυνο Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής του ΔΣ της ΚΟΜΑΘ κ. Νίκο Καλογεράκο και τον Διευθυντή Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ Κωνσταντίνο Παπασπυρόπουλο, Δρ. Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, καθηγητής Ηλίας Βουλγαρίδης, και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Σχολής, αρμόδιος για θέματα θηραματοπονίας και άγριας πανίδας, καθηγητής Χρήστος Βλάχος. Τους θηροφύλακες καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ Ιωάννης Πολυχρόνης, ο οποίος βράβευσε και τέσσερις Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες για το εξαίρετο έργο τους την προηγούμενη χρονιά. Οι θηροφύλακες αυτοί αλφαβητικά είναι: ο κ. Αναστάσιος Πάντσιος, ο κ. Αναστάσιος Ραπτόπουλος, ο κ. Θεόδωρος Τζεντέμης και ο κ. Γεώργιος Τριανταφυλλίδης.

Στόχος της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ είναι η συνεχής επιμόρφωση των θηροφυλάκων και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται εντατικά προς αυτό το σκοπό.

Ήδη προγραμματίζεται ειδικό πιστοποιημένο σεμινάριο διάσωσης και πρώτων βοηθειών, ώστε οι θηροφύλακες να είναι σε θέση να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε κυνηγό ή άλλο πολίτη που θα βρεθεί στο βουνό και θα κινδυνεύει η ζωή του.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ