Αρχική » Grid with Sidebar » Ρυθμιστική 2022-2023 : Συνάντηση της ΠΦΠΟ με τη Γενική Διεύθυνση Δασων του Υ.Π.ΕΝ.

Ρυθμιστική 2022-2023 : Συνάντηση της ΠΦΠΟ με τη Γενική Διεύθυνση Δασων του Υ.Π.ΕΝ.

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στις 5/7/2022,αντιπροσωπεία της Ομάδας για την Άγρια Ζωή και τη Προστασία της Φύσης της ΠΦΠΟ αποτελούμενη από τον Βαγγέλη Στογιάννη, γεωπόνο και Θέμη Δημητρακόπουλο, συγγραφέα/πολιτικό επιστήμονα,, συναντήθηκε στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη Νέα Ρυθμιστική περί θήρας με τον κ. Νικόλαο Μπόκαρη δασολόγο -περιβαλλοντολόγο στη Γενική Διεύθυνση Δασών του ΥΠΕΝ.

SVESTONOF

Στη συζήτηση, που έγινε σε καλό κλίμα και αμοιβαία κατανόηση, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά οι προτάσεις της ΠΦΠΟ εν όψει της έκδοσης της νέας ρυθμιστικής απόφασης για το κυνήγι.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν διεξοδικά:

– Η νέα απόφαση για τις καρπώσεις εν όψει της περιόδου θήρας των τρυγονιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη προστασία του υποείδους των φοινικοτρυγόνων (Streptopelia Senegalensis) τα οποία μεταναστεύουν ετησίως σε μικρούς αριθμούς ζευγών στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου.

– Η θήρα ειδών τα οποία πρέπει να εξαιρεθούν από τα θηρεύσιμα, όπου λανθασμένα συμπεριλαμβάνονται και ποια πρέπει να είναι τα εξαιρέσιμα είδη

– Συγκεκριμένες βελτιώσεις οι οποίες πρέπει να επέλθουν στην περί θήρας νομοθεσία προκειμένου η, δυστυχώς αναπόφευκτη προς το παρόν, άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας ,να γίνεται με αειφορικούς όρους και με γνώμονα την προστασία των ενδιαιτημάτων και των ειδών της άγριας ζωής.

– Συζητήθηκε επίσης το ψήφισμα της ΠΦΠΟ κατά της Ιερακοθηρίας ,ως ανθρώπινης δραστηριότητας ,που υπέγραψαν μια σειρά φορείς, προσωπικότητες των γραμμάτων κ των τεχνών και πολίτες στην πρόσφατη Ημερίδα της ΠΦΠΟ .

Ο Νίκος Μπόκαρης μετά απ’ αυτόν τον εποικοδομητικό και καλόπιστο διάλογο ,μας δήλωσε ,ότι οι πόρτες της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα είναι πάντα ανοιχτές για την ΠΦΠΟ.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ