Αρχική » Grid with Sidebar » Ρωσία: Χαρακτήρισε την WWF ως «ανεπιθύμητη οργάνωση»

Ρωσία: Χαρακτήρισε την WWF ως «ανεπιθύμητη οργάνωση»

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τοπικό παράρτημα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητη οργάνωση», κάτι που ισοδυναμεί με απαγόρευση της δράσης της στη χώρα.

SVESTONOF

Στην ανακοίνωσή της, η γενική εισαγγελία της Ρωσίας κατηγορεί το ρωσικό παράρτημα της οργάνωση ότι προκαλεί «απειλές για την ασφάλεια στον οικονομικό τομέα». Η WWF οργάνωσε «μεροληπτικές» εκστρατείες εναντίον της βιομηχανίας ενέργειας, πετρελαίου και φυσικού αερίου με στόχο να περιοριστεί η οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας, υποστηρίζει η Μόσχα.

Το Μάιο είχε χαρακτηριστεί «ανεπιθύμητη» και η οργάνωση Greenpeace, την ίδια περίοδο που παρείχε βοήθεια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη Ρωσία.

Η WWF, που δραστηριοποιείται στη Ρωσία από το 1994, χαρακτηρίστηκε «ξένος πράκτορας» τον Μάρτιο. Ο χαρακτηρισμός αυτός, που αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιος επιδίδεται σε κατασκοπευτικές ενέργειες, έχει αποδοθεί σε πολλούς δημοσιογράφους, ακτιβιστές και περιβαλλοντικές οργανώσεις τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ