Αρχική » Grid with Sidebar » Ρώμη: Κινδυνεύοντας από… αγριογούρουνα στην πόλη της «ντόλτσε βίτα»

Ρώμη: Κινδυνεύοντας από… αγριογούρουνα στην πόλη της «ντόλτσε βίτα»

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε πολλές συνοικίες της ιταλικής πρωτεύουσας οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν το βράδυ καθώς τα άγρια ζώα κυκλοφορούν στους δρόμους και συχνά επιτίθενται σε κατοικίδια ή σε όποιον κρατάει τσάντα με… τρόφιμα

SVESTONOF

Τα αγριογούρουνα αποτελούν, πλέον, τόσο μεγάλη απειλή στη Ρώμη σε σημείο που οι κάτοικοι οργάνωσαν μέσω των social media ομάδες περιφρούρησης, προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες συναντήσεις με τα ζώα. «Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από μία κατάσταση, την οποία οι Αρχές δεν κατάφεραν να ελέγξουν», λέει ο Φράνκο Κουαράντα, επικεφαλής μιας ομάδας, από αυτές που συστάθηκαν από τους κατοίκους. Ο Κουαράντα λέει, μάλιστα, ότι τα αγριογούρουνα αναπαράγονται πολλές φορές τον χρόνο και γεννούν ως και οκτώ μικρά γι’ αυτό και ο κόσμος έχει γεμίσει από αυτά.

Τα γουρούνια ακολουθούν, συχνά, ανθρώπους που έχουν φύγει από τα σούπερ μάρκετ, ελπίζοντας να σκίσουν τις τσάντες με τα ψώνια τους και να βρουν κάτι φαγώσιμο. Τις περισσότερες φορές, όμως, επιτίθενται σε εκείνους που βγαίνουν βόλτα με τον σκύλο τους –επειδή πιθανότατα τα αγριογούρουνα βλέπουν τα κατοικίδια ως απειλή. Οι κάτοικοι που έχουν δεχτεί επίθεση από τα αγριογούρουνα στην ιταλική πρωτεύουσα είναι πολλοί.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας και νωρίς το βράδυ, τα ζώα αυτά, λόγω της κίνησης δεν περιφέρονται στους δρόμους, τη νύχτα όμως κυκλοφορούν ελεύθερα και τολμηρά. Οσοι έχουν δεχθεί επίθεση από αγριογούρουνο γλίτωσαν επειδή έτυχε να σταματήσει ένας οδηγός αυτοκινήτου για να βοηθήσει. Τα ζώα φαίνεται πως φοβούνται τα οχήματα και κάνουν πίσω.

Η εφημερίδα La Reppublica δημοσίευσε το βίντεο τού Diario Romano που δείχνει τη βόλτα ενός αγριογούρουνου σε πάρκο της πόλης. «Νιώθουμε, πια, όμηροι των αγριογούρουνων», λένε κάτοικοι της Αιώνιας Πόλης και διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για πρωτοφανές φαινόμενο. Επιθέσεις σημειώνονται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Τα αγριογούρουνα, που σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο πληθυσμός τους αγγίζει περίπου τα 2,3 εκατομμύρια στην Ιταλία, βρίσκουν καταφύγιο σε πάρκα και δασικές εκτάσεις στις πόλεις και τρέφονται από τα σκουπίδια. «Από τις τεράστιες στοίβες των σκουπιδιών που συγκεντρώνονται στα πεζοδρόμια», διορθώνουν οι κάτοικοι.

«Κάτι που δεν επιτρέπεται να συμβαίνει σε μία ευρωπαϊκή πόλη η οποία αγωνίζεται χρόνια να συνηθίσει την ανακύκλωση και την σωστή διαχείριση των αποβλήτων», όπως λένε οι κάτοικοι.

Πηγή: Protagon.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ