Αρχική » Grid with Sidebar » Πυροσβεστική: 55 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Πυροσβεστική: 55 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Συνολικά 55 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

SVESTONOF

Με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, το κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. παραμένει στην περιοχή για την έρευνα των αιτιών των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή της Ηλείας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Πλάτανος Ηλείας, κατά τις μεσημεριανές ώρες. Επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένου 12 πυροσβεστών από τη Μάλτα και 10 οχήματα. Στην αεροπυρόσβεση 3 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακόμη, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Ματσούκι της Δ.Ε. Στράτου Αγρινίου, κατά τις μεσημεριανές ώρες, σήμερα. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα. Στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε κατά τις απογευματινές ώρες σήμερα, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ροδάκινο Ρεθύμνου Κρήτης. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, (κατηγορία κίνδυνου 4).

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ