Αρχική » Grid with Sidebar » Πύργος: Αγριογούρουνα για τις γιορτές προσέφεραν οι κυνηγοί στα ιδρύματα “Βασιλειάδα” και “Αγ. Χαράλαμπος”

Πύργος: Αγριογούρουνα για τις γιορτές προσέφεραν οι κυνηγοί στα ιδρύματα “Βασιλειάδα” και “Αγ. Χαράλαμπος”

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Πέντε αγριογούρουνα αποφάσισαν να δωρίσουν ενόψει των εορτών των Χριστουγένννων οι κυνηγοί του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας, στα ιδρύματα “Βασιλειάδα” και “Αγ. Χαράλαμπος”, προκειμένου να γευτούν και οι ηλικιωμένοι που διαμένουν εκεί το άγριο αυτό θήραμα.
Μάλιστα το ένα από αυτά ήταν μια προσφορά της Κυνηγετικής Ομάδας των Τριποτάμων.

SVESTONOF

Χθες το πρωί από το ίδρυμα της Ι.Μ Ηλείας “Βασιλειάδα” ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου Βασίλης Μαντάς, αναφέρθηκε στην πράξη αυτή, ενώ παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα που αποδέκτες είχε τους κυνηγούς και αφορούσε στην σπουδαιότητα των μέτρων ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται κατά την διάρκεια του κυνηγιού, προκειμένου να αποφεύγονται τα ατυχήματα.

«Ύστερα από μία προσφορά που έγινε από μία Κυνηγετική Ομάδα των Τριποτάμων με αρχηγό τον Σπήλιο Βλάχο, μας έκαναν προσφορά δύο αγριογούρουνα, τα οποία με την προτροπή των ίδιων και την δική μας εμείς τα δώσαμε στα ιδρύματα της Βασιλειάδας που είμαστε αυτή τη στιγμή και στον άγιο Παντελεήμονα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους του ΔΣ την κυνηγητική ομάδα αυτή, να είναι όλοι υγιείς και να έχουν καλές γιορτές. Πάνω απ’ όλα να έχουν ασφαλή και καλά κυνήγια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε κάποια συμβάντα όχι καλά για την κυνηγετική οικογένεια. Πολύ μεγάλη προσοχή γιατί όλοι θέλουμε να γυρίσουμε ασφαλείς πίσω στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας».

Παρόν στην επίσκεψη στην “Βασιλειάδα” ήταν και ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας ο οποίος ανέφερε πως «…στόχος μας είναι να μπορέσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε τον ανήμπορο κόσμο ο οποίος φιλοξενείται στα ιδρύματα τόσο της Μητροπόλεως όσο και στα κρατικά ιδρύματα. Σε αυτό το πλαίσιο σε συνεργασία με τους Κυνηγετικούς συλλόγους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας προσφέραμε πέντε αγριογούρουνα. Ένα στο ίδρυμα Άγιος Χαράλαμπος και τα υπόλοιπα τέσσερα στο ίδρυμα Βασιλειάδα προκειμένου να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε κι εμείς και οι κυνηγοί περισσότερο διότι οι κυνηγοί είναι αυτοί που προσέφεραν αυτά τα αγριογούρουνα, τις άγιες αυτές ημέρες, όσο ένα δώρο προκειμένου να γευτούν και αυτοί, αυτό το άγριο θήραμα που υπάρχει στον τόπο μας. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους με υγεία. Η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας διακρίνει αυτές τις ημέρες…»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι «Για άλλη μία φορά οι κυνηγετικές οργανώσεις, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου, η Ομοσπονδία και φυσικά τα μέλη μας, πάνω από όλα, οι κυνηγοί που κάνουν τις δωρεές αυτών των θηραμάτων, προσπαθούμε με τον τρόπο μας κι εμείς να συνεισφέρουμε ένα μικρό δώρο στους ηλικιωμένους, τους παππούδες μας και τις γιαγιάδες μας που φιλοξενούνται σε αυτά τα ιδρύματα. Ευχόμαστε να έχουν υγεία, να έχουμε όλοι καλές γιορτές και μία ακόμα φορά να επισημάνουμε ότι όσο κι αν είναι ωραίο το κυνήγι και υπάρχει και αυτή η ανταπόδοση στην κοινωνία, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέχουμε όλοι μας, είναι η ασφάλεια για να μην υπάρχουν δυσάρεστα ατυχήματα κατά τη διάρκεια του κυνηγιού».

Πηγή :https://www.ilialive.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ