Αρχική » Grid with Sidebar » «Πυρά» Περιφερειάρχη και κυνηγών για τις μελέτες στην Ηπειρο

«Πυρά» Περιφερειάρχη και κυνηγών για τις μελέτες στην Ηπειρο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Συντονισμένα πυρά για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες εξαπολύουν Περιφέρεια Ηπείρου και κυνηγετικές οργανώσεις. Οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες, μεταξύ των οποίων κι αυτή για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και την λίμνη, είναι σε δημόσια διαβούλευση εδώ και ένα μήνα, διαβούλευση που θα συνεχιστεί μέχρι και την 1η Μαρτίου.

SVESTONOF

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ήταν ο πρώτος που σήκωσε το γάντι, όταν πριν μερικές ημέρες ζήτησε την απόσυρσή τους από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και από τότε κλιμακώνει την αντίδραση.

Στην εκδήλωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων και σε ένα ακροατήριο αποτελούμενο κατ’ εξοχήν από κυνηγούς, ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους λέγοντας ότι οι μελετητές είναι εκτός τόπου και χρόνου.

«Κάποιοι έρχονται αυτόκλητοι και παρουσιάζονται ως σωτήρες.. Λένε πράγματα που ούτε οι ίδιοι καταλαβαίνουν» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους μελετητές, συμπληρώνοντας ότι αυτά που προτείνουν είναι ακραία ενώ έχουν αγνοηθεί οι προτάσεις που επεξεργάστηκαν και έχουν συμφωνήσει από το 2013 η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών.

«Μας βλέπουν σαν μουσείο και δεν θέλουν καμία δραστηριότητα. Ζουν αλλού.. Νομίζουν ότι έχουν το αλάθητο του πάπα.. Θα είναι σκληρή η μάχη» ήταν μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο Περιφερειάρχης.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση και από τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Νίκο Παπαγρηγορίου, ο οποίος ανέφερε ότι, πρόταση των μελετητών είναι ο τετραπλασιασμός των περιοχών στις οποίες θα υπάρχει καθολική απαγόρευση του κυνηγιού.

«Οι μελετητές είναι άσχετοι… Αυξάνονται όλες οι περιοχές όπου το κυνήγι θα απαγορεύεται.. Θα απαγορεύεται στη Νεμέρτσικα, στα στενά του Καλαμά, στα Όρη του Σουλίου, στη Μουργκάνα…» ανέφερε ο κ. Παπαγρηγορίου.

Την Δευτέρα οργανώνεται η πρώτη δημόσια παρουσίαση των μελετών και παράλληλα διαβούλευση η οποία γίνεται διαδικτυακά και αναμένεται αρκετά ζητήματα να αποσαφηνιστούν από τους ίδιους τους μελετητές..

Πηγή :https://www.epiruspost.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ