Αρχική » Grid with Sidebar » Ψήφος εμπιστοσύνης στον Παναγιώτη Γραμματσούλια

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Παναγιώτη Γραμματσούλια

by iHunt
Ψήφος εμπιστοσύνης στον Παναγιώτη Γραμματσούλια

Print Friendly, PDF & Email

 

-Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας η Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Γ’ ΚΟΠ.

“Έχουμε ιερή υποχρέωση να υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων το Ελεύθερο και Παραδοσιακό Ελληνικό κυνήγι και να το παραδώσουμε αλώβητο στα παιδιά μας, όπως ακριβώς το κληρονομήσαμε” τόνισε στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος της Γ΄ΚΟΠ Παναγιώτης Γραμματσούλιας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου 2024 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η μεστή και ουσιαστική ομιλία του προέδρου Παναγιώτη Γραμματσούλια ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την διασφάλιση της κυνηγετικής ιδέας στην Πελοπόννησο.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Παναγιώτη Γραμματσούλια

Μετά τις τοποθετήσεις του πρόεδρου ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση όταν τον λόγο έλαβαν οι επιμέρους πρόεδροι των Κυνηγετικών Συλλόγων της δραστήριας Ομοσπονδίας οι οποίοι αναφέρθηκαν σε σημαντικά ζητήματα όπως : τα προβλήματα από την παράταση στο κυνήγι του αγριόχοιρου, την αλλαγή των ωραρίων στην εργασία των Ομ.Θηροφυλάκων, το ξεκίνημα περισσότερων συναντήσεων των Δ.Σ με τα μέλη των συλλόγων του, την προβολή του έργου των κυνηγετικών οργανώσεων, την αυθαίρετη κατάργηση των ΖΕΣ ,την ενίσχυση της Θηροφυλακής σε περιοχές που υπάρχει ανάγκη, την έκδοση χαρτών με ζώνες εκγύμνασης κλπ, το φαινόμενο με τον υπερπλυθησμό στα τσακάλια, κ.α

Είχε προηγηθεί μια σημαντική στιγμή με την βράβευση του επίτιμη προέδρου της Ομοσπονδίας Σωτήρη Μυλωνά που για 3 περίπου δεκαετίες είχε συμβάλλει τα μέγιστα για την εξέλιξη και ανάπτυξη της.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Παναγιώτη ΓραμματσούλιαΣτις καθιερωμένες αρχαιρεσίες στις οποίες συμμετείχαν και ψήφισαν και οι 48 σύλλογοι της Ομοσπονδίας(υπήρξε και ένα άκυρο) μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος Παναγιώτης Γραμματσούλιας ο οποίος έλαβε 47 ψήφους γεγονός που κατέδειξε την μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, ενώ ακολούθησαν οι : Κατσαρελάς Νίκος (34), Αναστασόπουλος Σπύρος (32),Κατριβέσης Ασημάκης (31), Κωνσταντόπουλος Άλκης (31),Παπανδρέου Κώστας(30) και Παπαδάτος Ανδρέας (23) ενώ με 11 ψήφους πρώτος επιλαχών ο Πιστιόλης Χαράλαμπος. Για την ελεγκτική επιτροπή 42 ψήφους έλαβε ο πρόεδρος του Κ.Σ Καμαρών Γιώργος Αλξόπουλος και 39 ο πρόεδρος του Κ.Σ Μεγαλόπολης Μάριος Κιντής.

Ο έλεγχος της Αποκεντρωμένης

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Παναγιώτη Γραμματσούλια

Τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αλέξανδρος Τοκατλίδης ο οποίος τόνισε την υποδειγματική λειτουργία της Ομοσπονδίας στον οικονομικό τομέα. Χαρακτηριστικά είπε : «Είναι άριστη η οικονομική διαχείριση που κάνει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ενώ αναφέρθηκε και στην δράση της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής τονίζοντας την συνεχή τους εκπαίδευση για την περαιτέρω εξέλιξη τους ενώ τους συνέστησε να είναι ευγενικοί και συνεργάσιμοι κατά την διάρκεια των ελέγχων.

Η τοποθέτηση του Προέδρου της Γ’ ΚΟΠ

Στην κεντρική του ομιλία ο Παναγιώτης Γραμματσούλιας τόνισε τα εξής:
“Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την παρουσία σας την οποία θεωρώ ότι αποδεικνύει στο έπακρο το ενδιαφέρον σας για το μέλλον του κυνηγίου και φυσικά για την συμμετοχή σας στις δράσεις και τις ενέργειες που οφείλουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε το ελεύθερο παραδοσιακό μας κυνήγι. Η εκλογοαπολογιστική φέτος Γενική μας Συνέλευση αποτελεί σαφώς την ευκαιρία να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας, τους προβληματισμούς μας και φυσικά να κάνουμε τις προτάσεις μας με γνώμονα το καλό του κυνηγίου και των κυνηγών μελών μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Παναγιώτη Γραμματσούλια

Έξι χρόνια πέρασαν από τότε που αναλάβαμε το τιμόνι της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου σε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί αλλά με πολύ κόπο και πολύ αγώνα και φυσικά με την δική σας στήριξη καταφέραμε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου να μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου και πλέον η Ομοσπονδία μας ομολογουμένως να αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της κυνηγετικής δραστηριότητας και να μπορούμε όλοι μας να είμαστε υπερήφανοι για το έργο και τις δράσεις της σε όλα τα επίπεδα..

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνω προκειμένου να θυμηθούν οι παλιοί συνάδελφοι αλλά και να ενημερωθούν οι νέοι οι οποίοι συμμετέχουν για πρώτη φορά στους Κυνηγετικούς Συλλόγους ότι η Ομοσπονδία μας είχε να λάβει εγκεκριμένο απολογισμό για 12 χρόνια. Είμαστε το πρώτο εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο που πήραμε έγκριση απολογισμού το 2018 και έκτοτε μέχρι σήμερα με πολύ καλές κριτικές από την εποπτεύουσα αρχή χαρακτηρίζοντας μάλιστα την οικονομική διαχείριση ως μοντέλο.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την ΚΣΕ όσο και την εποπτεύουσα αρχή για τη συνεργασία και την καθοδήγησή τους.

Η αξία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου εκπροσωπεί 48 Κυνηγετικούς Συλλόγους και 27.000 κυνηγούς. (26453)
Απασχολεί 44 άρτια εκπαιδευμένους θηροφύλακες, οι οποίοι εργάζονται 365 μέρες τον χρόνο, ημέρα και νύχτα, με αφοσίωση και ζήλο, κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, με στόχο την τήρηση των νόμων και την πάταξη της λαθροθηρίας.

Η Ομοσπονδία μας αναγνωρίζοντας το σπουδαίο ρόλο τους στην προστασία του θηράματος και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος τους συνδράμει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.
Η Ομοσπονδία αναγνωρίζει το έργο της θηροφυλακής
Η Ομοσπονδία στηρίζει το έργο της θηροφυλακής
Η Ομοσπονδία δεν παρεμβαίνει στο έργο της θηροφυλακής
Η Ομοσπονδία εκπαιδεύει και εξοπλίζει τους θηροφύλακες

Φέτος καταφέραμε με την οικονομική στήριξη τόσο τη δική σας, αλλά και των κυνηγών μελών μας να εντάξουμε στον στόλο οχημάτων μας 3 καινούργια τετρακίνητα οχήματα το 2023 και πρόσφατα ακόμα 3 σχεδόν καινούργια (ελαφρώς μεταχειρισμένα) οχήματα, προκειμένου σιγά σιγά να αντικαταστήσουμε τα παλιά και κοστοβόρα 20ετίας οχήματα.

Επίσης, η Ομοσπονδία πρόσφατα απέκτησε 7 θερμικές κάμερες νυχτός οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στο πεδίο και θα συνδράμουν το έργο της Θηροφυλακής.

Ακόμα, προμηθευτήκαμε 3 μη επανδρωμένα αεροχήματα τα λεγόμενα drone έτσι ώστε σε συνεργασία με τους επιστημονικούς μας συνεργάτες και τους θηροφύλακες θα δύναται να αποτυπώνουν τεράστιες επιφάνειες και ως εκ τούτου να επιτελούν σημαντικό έργο για την διαχείριση και την αειφορία του θηραματικού αλλά και του φυσικού μας πλούτου.

Η Ομοσπονδία δε είναι σαφές ότι είναι δίπλα στους Θηροφύλακες και στις υπόλοιπες ανάγκες τους ρουχισμό, υποδήματα, αδιάβροχα, τηλεφωνικές συσκευές, ασύρματοι, φακοί, οτιδήποτε χρειαστεί για την καλύτερη και ασφαλή λειτουργία της Θηροφυλακής.

Για τους σκύλους ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων

Μία ακόμα δράση η οποία πρόσφατα ανέλαβε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή είναι η ανεύρεση δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες) συστήνοντας σε πρώτη φάση δύο (2) ομάδες. Μία ομάδα στην Ηλεία με χειριστή τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Λάττα Γεώργιο και σκύλο εργασίας την ΆΡΙΑ. Και μία ομάδα στο ΆΡΓΟΣ με χειριστή τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Μαστοράκη Γεώργιο και σκύλο εργασίας τον ΚΡΟΪΦ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Γ’ ΚΟΠ : Εδώ που οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις

Οι δύο ομάδες είναι σε καθημερινή εκπαίδευση καθώς μιλάμε για μία ιδιαίτερα απαιτητική και επικίνδυνη εργασία, ενώ ήδη είχαμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, με την ανεύρεση δηλητηριασμένων δολωμάτων σε σχολείο μάλιστα σε χωριό της Αργολίδας παρότι οι σκύλοι δεν είναι ακόμα στο 100% της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας.

Βρισκόμαστε δε σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση του ΟΦΥΠΕΚΑ και ήδη πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας συνάντηση με τον Συντονιστή των Ειδικών Μονάδων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων κ. Βαβύλη αποκομίζοντας πάρα πολύ σημαντικές πληροφορίες για την λειτουργία των ομάδων μας, ενώ δήλωσαν την αμέριστη συνεργασία τους.

Άριστη η συνεργασία με τους κρατικούς φορείς

Είναι γεγονός ότι οι κυνηγοί αποτελούμε μια πάρα πολύ μεγάλη κοινωνική εφεδρεία συνεπικουρώντας την πολιτεία στο έργο της καθώς συνεργαζόμαστε με τις δασικές αρχές, την αστυνομία, την πυροσβεστική αλλά και την πολιτική προστασία αλλά και όσους θέλουν να προστατεύσουν πραγματικά το φυσικό περιβάλλον.

Επίσης :
-Συνεισφέρουμε στην εθνική οικονομία
-Στηρίζουμε τοπικές οικονομίες
-Δημιουργούμε και διατηρούμε θέσεις εργασίας στηρίζοντας και δίνοντας ζωή σε μικρές επιχειρήσεις της πατρίδας

Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε η μόνη κοινωνική ομάδα με ουσιαστική παρουσία στις δασικές πυρκαγιές τόσο κατά την πρόληψη όσο και κατά την καταστολή τους, ενώ με δικά μας αποκλειστικά έξοδα χωρίς να επιβαρύνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο ούτε με ένα ευρώ, συνεισφέρουμε στην αποκατάσταση των δασικών μας οικοσυστημάτων.

Σε όλα τα παραπάνω αξίζει και πρέπει να σημειωθεί και η τεράστια συμβολή των κυνηγών στην προστασία της ανθρώπινης υγείας και του ζωικού κεφαλαίου της χώρας μας καθώς
-συνεργαζόμαστε με την πολιτεία για την αντιμετώπιση της λύσσας,
-επαγρυπνούμε για τον ιό της γρίπης των πτηνών,
-συμμετέχουμε με συνεργεία δίωξης για τον περιορισμό της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, ενώ η Ομοσπονδία μας συμμετέχει και στο «πρόγραμμα Επιτήρησης και Επαγρύπνησης από τον Ιό του Δυτικού Νείλου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» το οποίο εκπονείται από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.
Είμαστε παρόν γιατί πρέπει να είμαστε παρόν σε δράσεις όπως αναδασώσεις, καθαρισμούς δασών, καλλιέργειες πηγών, κλπ.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Παναγιώτη Γραμματσούλια

Το εκτροφείο Ορεινής πέρδικας

Με συνέπεια και εντατική προσπάθεια καταφέραμε να εκτρέφουμε πλέον με επιτυχία ικανοποιητικό αριθμό πτηνών ορεινής πέρδικας προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αιτήματα των Κυνηγετικών Συλλόγων για εμπλουτισμό των περιοχών τους.
Και είμαστε υπερήφανοι γι΄ αυτό διότι αφενός η ορεινή πέρδικα είναι ένα είδος ιδιαίτερα απαιτητικό στην εκτροφή και το οποίο επί πολλά έτη είχε παραμείνει στάσιμο στο εκτροφείο μας αλλά και αφετέρου καταφέραμε να καλύψαμε όλες τις ανάγκες των κυνηγετικών μας συλλόγων παραδίδοντας πτηνά σε άριστη κατάσταση και με πάρα πολύ καλή προσαρμοστικότητα στο φυσικό τους περιβάλλον.
Στόχος μέσα από την λειτουργία του ιδιόκτητου εκτροφείου θηραμάτων να ενισχύσουμε αλλά και να επαναφέρουμε το θηραματικό μας κεφάλαιο σε περιοχές που σχεδόν είχε εξαφανιστεί.

Η Γ’ ΚΟΠ αρωγός σε σημαντικές κυνηγετικές και κυνοφιλικές δράσεις

Εκτός όμως όλων των ανωτέρω δράσεων η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου όπως έχετε ίσως αντιληφθεί είναι πλέον κοντά σε όλες τις εκδηλώσεις και σε όλες τις δράσεις που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα.
Συμμετέχουμε ως συνδιοργανωτές σε κυνοφιλικές εκδηλώσεις όπως στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στον ΦΕΝΕΟ καθώς επίσης σε σκοπευτικούς αγώνες κυνηγετικής σκοποβολής αναδεικνύοντας το πολύπλευρο έργο των κυνηγών μελών μας.
Επίσης συμμετείχαμε στην Κυνηγετική Έκθεση στην Αθήνα με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και στην έκθεση στην Τρίπολη δίνοντας την ευκαιρία σε πάρα πολλούς επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά το κυνήγι και τις φιλοθηραματικές δράσεις μας.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Παναγιώτη Γραμματσούλια

O πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας τα εξής:

“Αγαπητοί φίλοι και αγαπητοί συνάδελφοι,

έχουμε ιερή υποχρέωση να υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων το Ελεύθερο και Παραδοσιακό Ελληνικό κυνήγι και να το παραδώσουμε αλώβητο στα παιδιά μας, όπως ακριβώς το κληρονομήσαμε.
Και θα τονίσω για άλλη μία φορά ότι το κυνήγι στην Ελλάδα δεν είναι δεδομένο. Απαιτείται καθημερινή επαγρύπνηση, πρωτίστως όμως τη συμμετοχή των κυνηγών στις Κυνηγετικές Οργανώσεις”.

Ο Παναγιώτης Γραμματσούλιας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των επιμέρους Κυνηγετικών Συλλόγων για την παρουσία τους στην Γ.Σ και τους ευχήθηκε καλό καλοκαίρι με υγεία και ευημερία στις οικογένειες τους!

Τέλος, στην πρώτη του συνεδρίαση το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα και έχει ως εξής :

Πρόεδρος : Κωνσταντίνος Παπανδρέου
Γ.Γραμματέας : Ασημάκης Κατριβέσης
Αντιπρόεδρος : Παναγιώτης Γραμματσούλιας
Ταμίας : Ανδρέας Παπαδάτος
Μέλη : Νίκος Κατσαρελάς, Σπύρος Αναστασόπουλος & Αλκης Κωνσταντόπουλος

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ