Αρχική » Grid with Sidebar » Προσοχή! Συνεχομενες επιθέσεις αγέλης λύκων στην Εορδαία

Προσοχή! Συνεχομενες επιθέσεις αγέλης λύκων στην Εορδαία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας ενημερώνει πως σε Δασική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας της Π.Ε Κοζάνης και συγκεκριμένα στη θέση «ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΑΛΥΒΙΑ» θανατώθηκε από αγέλη λύκων (πάνω από δέκα στον αριθμό) κατά τη διάρκεια άσκησης θήρας αγριόχοιρων, ένας (1) κυνηγετικός σκύλος δίωξης.

SVESTONOF

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, όταν παρέα κυνηγών που είχε πάει για κυνήγι αγριόχοιρων, αναζητώντας τον κυνηγετικό τους σκύλο τον εντόπισαν νεκρό και γύρω από αυτόν παρατήρησαν διάσπαρτους πάνω από δέκα λύκους, οι οποίοι με την εμφάνιση του κυνηγού που τους αντίκρισε, εγκατέλειψαν τη λεία τους και τράπηκαν σε φυγή.

Εφιστούμε την προσοχή όλων των κυνηγών που επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή του όρους Βερμίου μεταξύ Μεσοβούνου, Πύργων, Κομνηνών, Άνω Σελίου με σκοπό την άσκηση θήρας, δεδομένου ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό θανάτου κυνηγόσκυλου.

Στην αναφερόμενη περιοχή έχουν καταγραφή από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2022-2023 τέσσερα περιστατικά θανάτωσης κυνηγόσκυλων από επίθεση λύκων.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ