Αρχική » Grid with Sidebar » Προσοχή !!!! Φόλες στα τσιχλοτόπια της Πελασγίας

Προσοχή !!!! Φόλες στα τσιχλοτόπια της Πελασγίας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο αναγνώστης μας κ. Ιωάννης Ανδρεάδης μας έστειλε ένα email με το οποίο μας πληροφορεί για ένα κρούσμα δηλητηρίασης σε κυνήγι τσίχλας στην Πελασγία.

SVESTONOF

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει :

“Θα ήθελα να το διαδώσετε ώστε να ενημερωθούν άπαντες καθώς πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό για όλα τα χρόνια που κυνηγάμε τσίχλες στη Πελασγία. Την Κυριακή 22/01/2023 και περίπου 12 παρά το μεσημέρι στον Κυπαρισσώνα στη Πελασγία καθώς κυνηγούσαμε τσίχλες το ένα από τα 3 σκυλιά μας βρήκε κάτι σαν σούπα στη ρίζα μιας ελιάς, πηχτό και χρώματος σαν αυγό (ομελέτα) με κομματάκια κρέατος στο εσωτερικό του.

Το σκυλί δεν το έφαγε, το έγλειψε απλά όταν το πήρε είδηση ο ιδιοκτήτης του και δε πρόλαβε να κάνει 2 μέτρα όταν εμφάνισε τα συμπτώματα δηλητηρίασης.

Αμέσως κινητοποιήθηκαμε και αφού του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες με το φαρμακείο που είχαμε στο αμάξι (δυστυχώς δεν είχαμε ατροπινη να του κάνουμε ένεση), το σκυλί δε συνερχόταν. Λόγω Κυριακής και εκεί που βρισκόμασταν δε βρήκαμε κάποιο φαρμακείο στη Πελασγία ή στη Στυλίδα.

Είχαμε ήδη πάρει τον δρόμο της επιστροφής για να πάμε στη πιο κοντινή μεγάλη πόλη. Για καλή μας τύχη βρήκαμε μετά κόπων και βασάνων με τη χρήση του διαδικτύου ένα Κτηνίατρο – Άνθρωπο στον οποίο θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια την ευγνωμοσύνη μου και τον ευχαριστώ θερμά που αμέσως κατέβηκε στο ιατρείο του για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο σκυλάκι μας.

Αφού του έβαλε ορούς, ατροπίνες, βιταμίνες και ότι άλλο μπορούσε, μας είπε ότι πρόκειται για πιθανά παρασιτοκτόνα για τα οποία δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο αντίδοτο.

Η δόση του δηλητηρίου ήταν τόσο ισχυρή που θα μπορούσε να σκοτώσει άλογο. Στη κυριολεξία μέσα σε μια ώρα από το βουνό βρεθήκαμε στη Λαμία και το σκυλί είχε ήδη παρουσιάσει αιμορραγίες.

Γι’ αυτό βοηθήστε σας παρακαλώ πολύ ώστε να διαδοθεί παντού. Το σκυλάκι σήμερα που μιλάμε (μετά από περίπου 21 ώρες) έχει παρουσιάσει βελτίωση και δείχνει να διέφυγε τον κίνδυνο. Ακόμα προσευχόμαστε γι’ αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ότι χρειαστείτε στη διάθεσή σας.

Υ.Γ: Πολλά ευχαριστώ στον Κτηνίατρο που μας έσωσε το σκυλι, τον κο. Σπυρόπουλο Γεώργιο από τη Λαμία.”


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ