Αρχική » Grid with Sidebar » Πόλεμος στην Ουκρανία: Λιοντάρια και τίγρεις απομακρύνθηκαν από καταφύγιο ζώων κοντά στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Λιοντάρια και τίγρεις απομακρύνθηκαν από καταφύγιο ζώων κοντά στο Κίεβο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Έξι λιοντάρια και έξι τίγρεις από καταφύγιο ζώων που έχουν υποστεί κακομεταχείριση, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί στην Πολωνία, ανακοίνωσε στο AFP η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου του Πόζναν, στη δυτική Πολωνία, ο οποίος διοργάνωσε την υποδοχή τους στη χώρα.

SVESTONOF

Ουκρανικό φορτηγό, το οποίο διένυσε σχεδόν χίλια χιλιόμετρα από το Κίεβο, για να αποφύγει την περιοχή της Ζιτόμιρ, η οποία βομβαρδιζόταν από τις ρωσικές δυνάμεις, μετέφερε επίσης δύο καρακάλ και ένα αφρικανικό κυνηγόσκυλο (λυκάων), διευκρίνισε η Μαλγκορζάτα Χοντίλα τηλεφωνικώς στο AFP.

Σε ένα σημείο, το φορτηγό αυτό, που αναχώρησε την Τρίτη το πρωί, αναγκάστηκε να σταματήσει και να σταθμεύσει για όλη τη νύχτα, καθώς βρέθηκε απέναντι από ρωσικά άρματα μάχης. Ο οδηγός βρήκε καταφύγιο κάτω από το όχημά του, ενώ η ιδιοκτήτρια του καταφυγίου ζώων Ναταλία Πόποβα πήγε εκεί που βρισκόταν το φορτηγό για να ταΐσει τα άγρια ζώα, καθώς τα μέλη της συνοδείας δεν γνώριζαν πώς να το κάνουν, διηγήθηκε η εκπρόσωπος.

Στα σύνορα, τα ζώα μεταφέρθηκαν σε πολωνικό φορτηγό, ενώ ο Ουκρανός οδηγός του οχήματος που τα είχε μεταφέρει ως τα σύνορα έκανε αμέσως αναστροφή, λέγοντας ότι οφείλει να γυρίσει στα παιδιά του.

Εύκολη δεν ήταν ούτε η διέλευση των συνόρων, καθώς οι ουκρανικές αρχές δεν ήταν σε θέση να δώσουν τα απαραίτητα έγγραφα για τα ζώα.

Ωστόσο, χάρη στην πολύ πρόσφατη αλλαγή της διεθνούς διαδικασίας της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών (CITES) και στην επαρκή βοήθεια που παρείχε ο επικεφαλής των πολωνικών κτηνιατρικών υπηρεσιών, τα προβλήματα αυτά μπόρεσαν να επιλυθούν, πρόσθεσε η Χοντίλα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου του Πόζναν, Ίβα Ζγκραμπτζίνσκα, η οποία συνεργάστηκε με την Πόποβα για να διοργανώσουν την απομάκρυνση των ζώων, βρίσκεται ήδη σε επαφή με πολλές δυτικές οργανώσεις που θα ήθελαν να αναλάβουν την φροντίδα των ζώων.

Επίσης διοργάνωσε τη συγκέντρωση χρημάτων, καθώς η Πόζναν, στην οποία ανήκει ο ζωολογικός κήπος, δεν έχει τον προϋπολογισμό που χρειάζεται για τις δράσεις αυτού του είδους.

Η Πόποβα από την πλευρά της έφυγε για να γυρίσει πίσω στο καταφύγιο ζώων κοντά στο Κίεβο, όπου έχει να φροντίσει 70 ζώα -μεταξύ των οποίων κάποια που βρίσκονταν προηγουμένως σε τσίρκα και άλλα που είχαν πέσει θύμα κακομεταχείρισης- τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί, την ώρα που τα αποθέματα τροφίμων του κέντρου αυτού μειώνονται.

Η Πολωνή συνεργάτης της σε αυτήν την επιχείρηση διάσωσης, η Ίβα Ζγκραμπτζίνσκα, είναι γνωστή για τη δράση της υπέρ κυρίως των ζώων τσίρκων και αυτών ιδιωτικών ζωολογικών κήπων. Πριν από δύο χρόνια είχε διοργανώσει τη διάσωση εννέα τίγρεων, που προορίζονταν για ζωολογικό κήπο στη Ρωσία και γλίτωσαν από τον θάνατο, καθώς είχαν μείνει εγκλωβισμένες σε ιταλικό φορτηγό στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας.

Πηγή :https://www.newsbeast.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ