Αρχική » Grid with Sidebar » Πήλιο: Αυτές οι πατημασιές έδειξαν πως στην περιοχή κατέβηκε αρκούδα

Πήλιο: Αυτές οι πατημασιές έδειξαν πως στην περιοχή κατέβηκε αρκούδα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μια αρκούδα κατέβηκε στο Πήλιο, με τους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν φοβισμένοι. Η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν πριν από 8 χρόνια…

SVESTONOF

Αρκούδα εμφανίστηκε στο Πήλιο, πιθανόν βρίσκοντας καταφύγιο σε βιότοπο με αρκετή τροφή και οι ειδικοί εκτιμούν ότι ακολούθησε το περιβάλλον που είναι πρόσφορο για τα συγκεκριμένα άγρια ζώα. Οι αρκούδες κινούνται νύχτα και δεν θα επιτεθούν στον άνθρωπο, παρά μόνο σε εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, αν είναι θηλυκό με μωρό, που θα νιώσει ότι κινδυνεύει.

Ο Πάνος Στεφάνου εκπρόσωπος Τύπου της αστικής, μη κυβερνητικής και μη κερδοσκοπικής, περιβαλλοντικής οργάνωσης για την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και τόνισε ότι την προηγούμενη- τελευταία φορά που υπήρχε αναφορά, ήταν πριν από 7-8 χρόνια ίσως και λίγο περισσότερα που είχε κάνει την εμφάνιση μία αρκούδα για λίγες μέρες στην περιοχή.

“Στην προκειμένη περίπτωση στο Πήλιο φαίνεται να έχουμε ένα νεαρό ζώο, που εκμεταλλεύεται την απουσία άλλων αρκούδων, άρα και την απουσία ανταγωνισμού και έχει βρει ασφάλεια σε έναν βιότοπο με αρκετή τροφή που έχει παραμείνει από πέρυσι στην περιοχή”, ανέφερε.

Ο κ. Στεφάνου εκτίμησε ότι πιθανότατα το ζώο ακολούθησε τη διαδρομή από την Όσσα, εκμεταλλευόμενο το περιβάλλον που είναι πρόσφορο για την αρκούδα και έφτασε στο Πήλιο, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές ακόμη και στον Όλυμπο όπου κάποιες φορές εμφανίστηκε αρκούδα.

“Είναι μια περίπτωση που δεν μας προκαλεί έκπληξη, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και να γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, ότι δεν κινδυνεύουν, καθώς η αρκούδα είναι μεν άγριο ζώο, αλλά δεν θα επιτεθεί στον άνθρωπο, παρά μόνο αν νιώσει ότι απειλείται, αλλά αυτό κυρίως αυτό γίνεται με θηλυκά ζώα που έχουν κάποιο μικρό και θέλουν να το υπερασπιστούν”, τόνισε.

Ο εκπρόσωπος τύπου ανέφερε ότι η αρκούδα κινείται κατά κύριο λόγο νυχτερινές ώρες και βλέπουμε ότι αφήνει ίχνη αν βρει μελίσσια ή χωράφια που δεν είναι κατάλληλα προστατευμένα, ώστε να αποτρέψουν την είσοδο σε ένα τόσο μεγάλο ζώο. Ο κ. Στεφάνου εξήγησε ότι η αρκούδα που εθεάθη στο Πήλιο δεν φέρει κολάρο, καθώς θα μπορούσε να παρακολουθηθεί απ΄το στίγμα της. Τέλος, ανέφερε σύμφωνα με το magnesianews.gr, ότι επειδή προφανώς πρόκειται για αρσενικό ζώο, είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει γιατί σε λίγο καιρό ξεκινάει η περίοδος αναπαραγωγής και οι αναζητήσεις θηλυκού είναι έντονες.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ