Αρχική » Grid with Sidebar » Πιερία: Επιδρομές αγριόχοιρων ισοπεδώνουν καλλιέργειες – Φοβόμαστε να πάμε στα χωράφια λένε οι αγρότες

Πιερία: Επιδρομές αγριόχοιρων ισοπεδώνουν καλλιέργειες – Φοβόμαστε να πάμε στα χωράφια λένε οι αγρότες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε καλλιέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παίρνει πλέον το ζήτημα των επιδρομών από αγριόχοιρους, οι οποίοι ρημάζουν και καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους.
«Είναι τεράστιο το ζήτημα και πολύ μεγάλο το πρόβλημα που δημιουργεί ο υπερπληθυσμός των αγριόχοιρων και οι επιδρομές που επιχειρούν στα χωράφια και τις καλλιέργειες, ειδικά στην περιοχή μας» αναφέρει χαρακτηριστικά στο GRTimes, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΠΕΣΚΟ» στην Κονταριώτισσα, Ηλίας Γκρίνιας.

SVESTONOF

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα καλλιεργητή ηλιόσπορου στην περιοχή, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε το χωράφι του και διαπίστωσε ότι οι αγριόχοιροι είχαν κυριολεκτικά “οργώσει” και καταστρέψει ολοκληρωτικά τη φετινή σοδειά του.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού είχαμε «επιδρομές» αγριογούρουνων σε κτήματα με ακτινίδια, με σταφύλια και αν είχαμε και καλαμπόκι τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα. Τα αγριογούρουνα έχουν φτάσει μέχρι και 500 μέτρα από την είσοδο οικισμών στην περιοχή της Κονταριώτισσας. Και μιλάμε για μεγάλο αριθμό, για αγέλες ολόκληρες. Εγώ είχα πρόσφατα μια εμπειρία όπου το είδα μπροστά μου στα δύο μέτρα» υπογραμμίζει ο κ. Γκρίνιας.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής, το ζήτημα έχει τεθεί ήδη στις πολιτειακές Αρχές της χώρας και σε τοπικούς βουλευτές, ωστόσο υπάρχουν ακόμη αγρότες που πηγαίνουν στα χωράφια τους και τα βρίσκουν ισοπεδωμένα από τις επιδρομές των αγριόχοιρων. «Ελπίζουμε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, γιατί δεν πάει άλλο. Υπάρχουν συνάδελφοι αγρότες που φοβούνται να πάνε στα χωράφια τους για να μην πέσουν πάνω σε αγέλες. Έχουμε αναφέρει το ζήτημα στους τοπικούς βουλευτές και αυτοί με τη σειρά τους το έχουν κοινοποιήσει στον κ. Γεωργαντά. Ελπίζουμε σε μια άμεση λύση» κατέληξε ο κ. Γκρίνιας.

Πηγή :GRTIMES.GR

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ