Αρχική » Grid with Sidebar » Πελοπόννησος: 15 λυκότοποι σε ολόκληρη την περιοχή – Ανάμεσά τους και η Ορεινή Ηλεία

Πελοπόννησος: 15 λυκότοποι σε ολόκληρη την περιοχή – Ανάμεσά τους και η Ορεινή Ηλεία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ικανότητα εξάπλωσης του λύκου με φυσικό ή ανθρωπογενή τρόπο, με τις τελευταίες έρευνες να κάνουν λόγο για δεκαπέντε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Πελοπόννησο στις οποίες έχουν εντοπιστεί, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και μια περιοχή της Ηλείας.

SVESTONOF

Ειδικότερα, ομάδα επιστημόνων υπό την επίβλεψη του Δρ. Θεόδωρου Κομηνού ανακοίνωσαν σε συνέδριο στην Ουγγαρία την κατανομή του τσακαλιού και του λύκου στην Ελλάδα με τη χρήση της μεθόδου των φωτοπαγίδων, ενώ συνέλεξαν και έγκυρες πληροφορίες με αποδείξεις.

Διαβάστε ακόμη : Οι λύκοι έφθασαν στην Πελοπόννησο…VIDEO

Στο νότιο μέρος της Αχαΐας και πιο συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο, παρατηρούνται οι περισσότερες αναφορές. Μάλιστα, σε δημοσιεύματα γίνεται λόγος για τον αποδεκατισμό μικρότερων και μεγαλύτερων κοπαδιών αιγοπροβάτων στα βουνά από τσακάλια, για τις φωνές απόγνωσης των κτηνοτρόφων που πληθαίνουν και για αναφορές περί εμφάνισης λύκων που γιγαντώνουν το πρόβλημα. Και αν για μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας η κατάσταση αυτή δεν προβληματίζει, για τον αγροτικό κόσμο που βιώνει καθημερινά δυσκολίες πρόκειται για κατάσταση ζωτικής σημασίας.

Διαβάστε ακόμη : Απίστευτο! Λύκος στην Παναγοπούλα Αχαΐας!!…VIDEO

Τώρα όσον αφορά τους δεκαπέντε οικισμούς στους οποίους φαίνεται να εντοπίστηκε λύκος για την Ηλεία είναι αυτός της Ορεινής, ενώ στην Αχαΐα έχουν εντοπιστεί στις περιοχές Ζήρια, Νεοχώρι, Κέρτεζη, Κλειτορία, Καλάβρυτα, Ζάρουχλα, Λαχούρια και Παγκράτι, στην Αρκαδία έχουν εντοπιστεί στις περιοχές Στενό, Στεμνίτσα και Χράνοι, στην Αργολίδα έχουν εντοπιστεί στις περιοχές Κεφαλόβρυσο και Κεφαλάρι και στην Κορινθία έχουν εντοπιστεί στην περιοχή Καστανιά.

Πηγή :https://www.patrisnews.com/

Διαβάστε ακόμη : Οι λυκότοποι της Πελοποννήσου

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ