Αρχική » Grid with Sidebar » Πάρνηθα: Ειδικοί δασολόγοι βλέπουν τεράστιο πρόβλημα στην αναγέννησή της

Πάρνηθα: Ειδικοί δασολόγοι βλέπουν τεράστιο πρόβλημα στην αναγέννησή της

by iHunt
Πάρνηθα: Ειδικοί δασολόγοι βλέπουν τεράστιο πρόβλημα στην αναγέννησή της

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Εδώ και σχεδόν 20 χρόνια η Πάρνηθα μαστίζεται από καταστροφικές φωτιές που έχουν απομειώσει επικίνδυνα το δάσος

SVESTONOF

Το καταπράσινο τοπίο στην Πάρνηθα δεν υπάρχει πια δίνοντας τη θέση του στο γκρι. Η 300.000 στρεμμάτων πράσινη όαση τώρα μετρά μόλις 160.000 στρέμματα ζωντανού δάσους.

Το Action 24 έκανε οδοιπορικό στο βουνό και στον μεγάλο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής που εκτείνεται στα βόρεια της πρωτεύουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ :  Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου : Βοήθεια στους πυρόπληκτους του Δήμου Ερυμάνθου

Εδώ και σχεδόν 20 χρόνια η Πάρνηθα μαστίζεται από καταστροφικές φωτιές που έχουν απομειώσει επικίνδυνα το δάσος, προκαλώντας σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα. Από το 2007 και μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι έχουν καεί σχεδόν 140.000 στρέμματα παρθένου δάσους.

Στην πρώτη μεγάλη φωτιά, το 2007 χάθηκαν 25.000 στρέμματα παρθένου δάσους. 50.000 στρέμματα με δέντρα έγιναν στάχτη το 2021. Πέρυσι κάηκαν 64.330 στρέμματα δάσους, το 47% αυτών ήταν από τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Αθροιστικά μέχρι σήμερα, το 40% του δάσους της Πάρνηθας δεν υπάρχει πια.

Οι ειδικοί δασολόγοι ανησυχούν καθώς εκτιμούν ότι υπάρχει πλέον σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή αναγέννηση του δάσους εξαιτίας της μεγάλης έκτασης πρασίνου που έχει καεί. Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι το βουνό της Πάρνηθας θα χρειαστεί πολλές δεκαετίες για να ξαναγίνει πράσινο.

Πηγή :https://www.newmoney.gr/

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ