Αρχική » Grid with Sidebar » Πάνω από 1.000 αποδημητικά πουλιά σκοτώθηκαν μέσα σε μια μέρα

Πάνω από 1.000 αποδημητικά πουλιά σκοτώθηκαν μέσα σε μια μέρα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Πάνω από 1.000 αποδημητικά πουλιά σκοτώθηκαν μέσα σε μια μέρα

Τουλάχιστον 1.000 πουλιά πέθαναν μετά τη σύγκρουσή τους σε ένα μόνο κτίριο στο Σικάγο μέσα σε μια μέρα, καθώς πετούσαν για να μεταναστεύσουν νότια, σε περιοχές που θα ξεχειμώνιαζαν.

SVESTONOF

Οργανώσεις εθελοντών συνεχίζουν να συλλέγουν πτώματα πουλιών σε απόσταση 2,4 χιλιομέτρων από το McCormick Place, το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο στη Βόρεια Αμερική, το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό καλυμμένο με γυαλί.

«Είναι η κορυφή ενός παγόβουνου, αλλά είναι μια τεράστια, τεράστια ποσότητα πουλιών που βρήκαμε νεκρά και τραυματισμένα», δήλωσε η Ανέτ Πρινς, διευθύντρια του Chicago Bird Collision Monitors, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό συγκρούσεων πουλιών σε γυάλινο κτίριο που οποίο έχει καταγράψει η ομάδα.

Από αργά την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, έως τις αρχές της Πέμπτης, 5 Οκτωβρίου, περίπου 1,5 εκατ. πουλιά ήταν στον αέρα πάνω από την κομητεία Κουκ, όπου βρίσκεται η μητροπολιτική περιοχή του Σικάγο. Ανακαλύφθηκαν πτώματα τσίχλας του Τενεσί , τσίχλας ερημίτη , αμερικανικές μπεκάτσες και άλλες ποικιλίες πτηνών.

«Δεν βρίσκουμε αναγκαστικά το πτώμα κάθε πουλιού που χτυπά σε κάποιο παράθυρο» , είπε ο Μπρέντον Σάμιουελς, ο οποίος ερευνά αυτές τις συγκρούσεις πουλιών σε γυάλινα παράθυρα, στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο.

Σημείωσε ότι η πραγματική έκταση των προσβεβλημένων πουλιών θα αποκαλυφθεί μέσα σε μερικές ημέρες, καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να μαζεύουν πουλιά γύρω από το κέντρο του Σικάγο.

«Στην πραγματικότητα, βλέπουμε συχνά πουλιά να συγκρούονται με γυαλί και συνεχίζουν να πετούν σε κάποια απόσταση, τραυματισμένα σοβαρά έτσι που τελικά δεν θα επιβιώσουν μετά από λίγες ώρες», πρόσθεσε.

Τα πουλιά που πεθαίνουν σε μεγάλους αριθμούς σε μια μικρή γεωγραφική περιοχή τείνουν να εμφανίζονται κατά τις περιόδους αιχμής της μετανάστευσης την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Οι καιρικές συνθήκες όπως ο αντίθετος άνεμος, η βροχή και η ομίχλη μπορεί να δυσκολέψουν τα πουλιά να προσανατολιστούν, εκτός από τη φωτορύπανση από τις πόλεις που μπορεί να τα προσελκύσει και να τα παγιδεύσει ανάμεσα σε θανατηφόρες κατασκευές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Προπονουνται τα αποδημητικα;

«Όπου κι αν υπάρχει γυαλί, θα υπάρχουν πουλιά να χτυπούν τα παράθυρα», είπε ο Μπράιαν Λεντς, από την οργάνωση American Bird Conservancy.

Κάθε χρόνο, έως και ένα δισεκατομμύριο πουλιά πεθαίνουν λόγω συγκρούσεων, και στην περίπτωση του Σικάγου, τα νεκρά και τα τραυματισμένα πουλιά πετούσαν πιθανότατα από τον Καναδά καθοδόν προς τη Νότια και Κεντρική Αμερική.
Όπου πηγαίνουν τα πουλιά, προσφέρουν καθοριστικές υπηρεσίες για το οικοσύστημα. Μετά από μεγάλες δασικές πυρκαγιές όπως αυτές στον Καναδά, τα πουλιά που επιστρέφουν σε καμένες περιοχές μπορούν να διασκορπίσουν τους σπόρους και να βοηθήσουν στην αναγέννηση του δασικού τοπίου. Οι παγκόσμιες αυξήσεις στις θερμοκρασίες συμβάλλουν στην αύξηση των πληθυσμών των εντόμων και τα πουλιά που τρέφονται με αυτά μπορούν να συμβάλουν στον περιορισμό των προβλημάτων που αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο και τα συστήματα τροφίμων.

Από όλες τις πόλεις στις ΗΠΑ, η φωτορύπανση του Σικάγου αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τα αποδημητικά πουλιά.

To να σβήνουν τα φώτα ενός κτιρίου είναι ένας τρόπος μείωσης των θανάτων αυτών.

Μια μελέτη του 2021 που έγινε στο McCormick Place, δηλαδή στον τόπο που παρατηρήθηκαν οι μαζικές συγκρούσεις και θάνατοι πτηνών την περασμένη Πέμπτη, διαπίστωσε ότι το αν σβήσουν σβήνεις τα μισά φώτα σε μεγάλα κτίρια μπορεί να μειωθούν οι συγκρούσεις κατά έξι έως 11 φορές. Το McCormick Place συμμετέχει στο πρόγραμμα Lights Out Chicago , το οποίο προβλέπει τα κτίρια να σβήνουν οικειοθελώς ή να χαμηλώνουν τα φώτα τη νύχτα, εκτός εάν κάποιος βρίσκεται μέσα.

Με πληροφορίες από The Guardian

 

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ