Αρχική » Grid with Sidebar » Οι λόγοι που οδήγησαν στην παράταση εφαρμογής του νόμου για τα ζώα συντροφιάς

Οι λόγοι που οδήγησαν στην παράταση εφαρμογής του νόμου για τα ζώα συντροφιάς

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Όπως σας ενημερώσαμε το πρωί ο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας κατέθεσε στη βουλή τροπολογία στο Ν. 4830/2021 για το νέο πλαίσιο που αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

SVESTONOF

Στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα όσο αφορά τα κυνηγόσκυλα. Το μόνο που γίνεται είναι η παράταση επ’ αορίστου της εφαρμογής του νόμου.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο νόμος δεν μπορούσε να εφαρμοστεί  (όσο και αν κάποιες φυλλάδες κινδυνολογούσαν για να πουλήσουν μερικά φύλα παραπάνω) από τη στιγμή που δεν ήταν έτοιμο το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς και φυσικά το Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς.

Ένας άλλος ένας λόγος που δεν μπόρεσε να τεθεί σε εφαρμογή ο νέος νόμος είναι και η οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τους Έλληνες. Πως είναι δυνατόν να προσπαθεί η κυβέρνηση, προεκλογικά,  να βρει τρόπους να ενισχύσει οικονομικά τους πολίτες και την ίδια στιγμή να ζητάει 200αρια για στείρωση και 150αρια για την καταγραφή DNA;

O κυριότερος λόγος όμως είναι η αφόρητη πίεση που έχουν ασκήσει οι κυνηγετικές οργανώσεις ζητώντας να τροποποιηθεί ο νόμος όσο αφορά τα κυνηγοσκύλα. Στις 19 Μαίου στελέχη των κυνηγετικών οργανώσεων επισκέφθηκαν τον κ. Πέτσα και του έθεσαν μια σειρά από προτάσεις τις οποίες από ότι φαίνεται τις μελετάει.  Ο αγώνας των κυνηγετικών οργανώσεων συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση. Μεγάλος σύμμαχος στα αιτήματά μας είναι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς.

Δείτε όλη την τροπολογία έτσι όπως κατατέθηκε στη βουλή…

Tropologia

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ