Αρχική » iHunt.gr » Οι άδειες για το κυνήγι στη Γερμανία αυξάνονται – δεν μειώνονται

Οι άδειες για το κυνήγι στη Γερμανία αυξάνονται – δεν μειώνονται

Tο ενδιαφέρον για το κυνήγι στη Γερμανία αυξάνεται

Οι άδειες για το κυνήγι στη Γερμανία αυξάνονται – δεν μειώνονται
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google

Αντίθετα με την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι το κυνήγι χάνει τη σημασία του, η Γερμανία καταγράφει σημαντική αύξηση νέων κυνηγών. Το 2024, συνολικά 21.104 άνδρες και γυναίκες έδωσαν εξετάσεις για το επίσημο κρατικό δίπλωμα κυνηγού – τον τρίτο υψηλότερο αριθμό σε διάστημα 75 ετών, σύμφωνα με τον Γερμανικό Κυνηγετικό Σύνδεσμο (DJV).

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο αριθμός των συμμετεχόντων στο λεγόμενο «Πράσινο Αμπιτούρ» σχεδόν διπλασιάστηκε (+94%). Πρωταθλήτρια στις εξετάσεις αναδεικνύεται η Κάτω Σαξονία, με περισσότερους από 5.400 υποψηφίους, ακολουθούμενη από το Βάδη-Βυρτεμβέργη (3.200+) και τη Βαυαρία (σχεδόν 2.400).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Γενική Συνέλευση Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας: Ο νόμος Άργος στο επίκεντρο

Οι εξετάσεις δεν είναι καθόλου εύκολες – το 21% των υποψηφίων κόβεται στην πρώτη του προσπάθεια. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει περίπου 120 ώρες θεωρίας και 30 ώρες πρακτικής.

Κατά μέσο όρο, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κοστίζει γύρω στα €2.200. Η επιτυχής εξέταση είναι μόνο η αρχή: για την έκδοση της άδειας κυνηγίου απαιτείται ακόμη αστυνομικός έλεγχος, ποινικό μητρώο και συχνά πιστοποιητικό προσωπικής καταλληλότητας.

Όπως αναφερει η FACE, aυτά τα στοιχεία αμφισβητούν την αφήγηση ενός φθίνοντος κυνηγετικού κινήματος.

Το κυνήγι παραμένει επίκαιρο – και προσελκύει ολοένα και περισσότερο υπεύθυνους, μορφωμένους και με οικολογική συνείδηση ανθρώπους.

 Ο συντακτική ομάδα του iHunt.gr

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ