Αρχική » Grid with Sidebar » Οχιά σε αυλή σπιτιού στη Λαμία

Οχιά σε αυλή σπιτιού στη Λαμία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Οχιά σε αυλή σπιτιού στη Λαμία

«Ξύπνησαν» νωρίτερα τα φίδια και ξεκίνησαν τις βόλτες…

SVESTONOF

Μια οχιά, έκανε βόλτες το πρωί της Τετάρτης (13/3) σε σπίτι στον Αφανό Λαμίας.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού εξοικειωμένος με τη φύση, φρόντισε να απομακρύνει το φίδι, που το συγκεκριμένο είδος είναι και το μοναδικό επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Ωστόσο όπως είπε στο LamiaReport ποτέ η οχιά δεν επιτίθεται σε άνθρωπο εκτός και αν νοιώθει ότι απειλείται ή την πατήσεις όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές στα χωράφια όπου κρύβεται εξαιρετικά.

(Δείτε πως δεν ξεχωρίζει δίπλα στη γλάστρα)

Ο καλός καιρός, σχεδόν όλο το χειμώνα, είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο στα φυτά, τα οποία άνθισαν πριν καλά καλά μπει η Άνοιξη, αλλά και στα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Συνήθως «ξυπνάνε» αρχές Απριλίου, ωστόσο ήδη από το πρώτο μισό του Μαρτίου φίδια κάνουν βόλτες στις αυλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Η νέα μάχη της Κ.Σ.Ε. στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Ορισμένα φίδια στην Ελλάδα θεωρούνται απειλούμενα είδη (όπως η μικρή οχιά). Είναι ωφέλιμα για την φύση και για τις ανθρώπινες κοινωνίες καθώς τρέφονται με ποντίκια και αρουραίους, για αυτό καλύτερα να φροντίζουμε ώστε να μην πλησιάζουν στα σπίτια μας (καθαρισμοί οικοπέδων από χόρτα και σκουπίδια). Δυστυχώς επειδή πολλοί δε γνωρίζουν τη χρησιμότητά τους, αλλά και το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ακίνδυνα και προσπαθούν να τα σκοτώσουν, ευνοώντας έτσι την ύπαρξη άλλων βλαβερών ζώων.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ