Αρχική » Grid with Sidebar » Ο “άγριος” και σπάνιος λύκος έγινε κοινός….κλεφτοκοτάς…VIDEO

Ο “άγριος” και σπάνιος λύκος έγινε κοινός….κλεφτοκοτάς…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η αύξηση του πληθυσμού των λύκων δεν είναι αποκλειστικό Ελληνικό “προνόμιο,” είναι μια κατάσταση υπαρκτή που παρατηρείται λίγο πολύ σε όλη την Ευρώπη, απόρροια συγκεκριμένης Περιβαλλοντικής Πολιτικής των τελευταίων 50 ετών, η οποία οδήγησε στην απόλυτη προστασία του είδους και εν γένει στην απαγόρευση της ορθολογικής διαχείρισης του πληθυσμού των λύκων.

SVESTONOF

Συνέπεια αυτής της λανθασμένης νοοτροπίας, δηλαδή της μόνιμης και απόλυτης προστασίας του συγκεκριμένου είδους εσαεί και συνάμα παντελής έλλειψη διαχείρισης του, οδηγούν στην έλλειψη φόβου προς τον άνθρωπο και σε περίεργες καταστάσεις όπως αυτή που καταγράφηκε χτες στο Fontiano, μια κοινότητα στην επαρχία Arezzo της Ιταλίας. Εκεί λοιπόν και μέρα μεσημέρι, εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό, ένας λύκος να κόβει βόλτες μέσα στα σπίτια με μια κότα στο στόμα του. Ο Ιταλός σπάνιος … κλεφτοκοτάς άνετος και χαλαρός όταν κατάλαβε ότι τον ακολουθεί το αυτοκίνητο, έκανε αναστροφή πέρασε δίπλα από τον οδηγό και συνέχισε τον δρόμο του ώσπου να βρει ένα ήσυχο μέρος για να απολαύσει το κοτόπουλο που βούτηξε.

Αυτή λοιπόν είναι η νέα μόδα της “αρμονικής συνύπαρξης” και της “συμβίωσης με σεβασμό στα όρια της άγριας ζωής” που πλασάρουν συστηματικά και οργανωμένα όλες οι Ευρωπαικές ΜΚΟ μη εξαιρουμένων των δικών μας.

Η νέα μόδα που θέλει τους “σπάνιους” να κόβουν βόλτες ανενόχλητοι εντός κατοικημένων περιοχών και να τρώνε κατοικίδια, οικόσιτα ζώα, αλλά και αδέσποτα, γιατί τάχα μου ο άνθρωπος τους έχει στερήσει το φυσικό τους περιβάλλον.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ