Αρχική » Grid with Sidebar » Ο λόγος της μετάθεσης της έναρξης της φετινής κυνηγετικής περιόδου.Τι θα γίνει φέτος το τρυγόνι

Ο λόγος της μετάθεσης της έναρξης της φετινής κυνηγετικής περιόδου.Τι θα γίνει φέτος το τρυγόνι

by iHunt
Ο λόγος της μετάθεσης της έναρξης της φετινής κυνηγετικής περιόδου.Τι θα γίνει φέτος το τρυγόνι

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας  στην Κύπρο ανακοίνωσε ότι, μετά από συνεννόηση με την ΚΟΚ & ΔΑΖ, έχει αποφασιστεί όπως η πρώτη εξόρμηση, για το κυνήγι της θερινής περιόδου κυνηγίου (κυνήγι φάσας), θα είναι την Κυριακή 25/8/2024.

SVESTONOF

Κατά τη λήψη της πιο πάνω απόφασης λήφθηκε πολύ σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι, η πρώτη Κυριακή μετά τις 15 Αυγούστου, δηλ. η Κυριακή 18/8/2024, είναι σε μικρή χρονική απόσταση από τη 15η Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Και όμως, η φωτιά θα ξανάρθει…

Η απόφαση της Υπηρεσίας Θήρας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κυρίως από το Κόμμα των Κυνηγών, ο Πρόεδρος του οποίου με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κάλεσε σε άμεση σε ανάκληση της απόφασης, προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OMEGAlive, ο λόγος πίσω από τη μετάθεση της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου κατά μία βδομάδα, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, είναι κυρίως η ευαισθησία που επιδεικνύουν οι αρμόδιες αρχές για τον αυξανόμενο – και φέτος – κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών.

Παράλληλα, κρίθηκε βως επιβεβλημένη η εν λόγω απόφαση, καθώς την εβδομάδα του Δεκαπενταυγούστου, υπάρχουν ακόμα στις δασικές περιοχές κατασκηνωτές και άλλοι εκδρομείς.

Πάντως στην Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας θεωρούν τελεσίδικη την απόφαση και επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν υπάρχει πρόθεση για να γίνουν δεύτερες σκέψεις.

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά στη θήρευση του τρυγονιού, φαίνεται ότι οι Κύπριοι κυνηγοί θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να το καρπωθούν.

Ωστόσο τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο για του χρόνου, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες διαβουλεύσεις της Υπηρεσίας Θήρες με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για να μεταδοθεί το μήνυμα ότι ο μεταναστευτικός διάδρομος που χρησιμοποιούν τα τρυγόνια την Κύπρο δεν παρουσιάζει πρόβλημα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ