Αρχική » Grid with Sidebar » Ο καιρός «τρελάθηκε»: Έρχονται 41αρια με επικίνδυνες καταιγίδες – Πού θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή

Ο καιρός «τρελάθηκε»: Έρχονται 41αρια με επικίνδυνες καταιγίδες – Πού θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέλυσε τον καιρό των επόμενων ημερών με χαρακτηριστικό τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τις καταιγίδες

SVESTONOF

Η κορύφωση της ζέστης θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί για θερμοκρασίες έως και 41 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές καθώς η χώρα μας επηρεάζεται από ομαλό πεδίο υψηλό βαρομετρικών πιέσεων που ωθούν ανατολικότερα τις θερμές αέριες μάζες οι οποίες τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπώρησαν την δυτική Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, όμως, αύριο Πέμπτη (23/06) «πιο ανατολικά και βορειοανατολικά κυριαρχούν χαμηλές πιέσεις με ψυχρές λίμνες που θα μετακινηθούν νοτιότερα δίνοντας ισχυρές καταιγίδες κατά τη διάρκεια των απογευματινών και βραδινών ωρών στη βόρεια και βορειοανατολική Ελλάδα».

Για σήμερα Τετάρτη (22/06) η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται να φτάσει σε εσωτερικές περιοχές κοντά στους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ ειδικά για την Αττική εκτίμησε ότι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Πέμπτη, «θα φτάσουμε στο μέγιστο της θερμής μεταφοράς με θερμοκρασίες έως 41 βαθμούς Κελσίου» είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «δείχνοντας» το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, την Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά.

Στο πλαίσιο αυτό ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ προειδοποίησε ότι αύριο (23/06) θα υπάρχει και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω του λίβα σε περιοχές της ανατολικής και νοτιοανατολικής χώρας.

Κλείνοντας ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επανέλαβε την προειδοποίησή του για «επικίνδυνες καταιγίδες» στα βορεια-βορειοανατολικά της χώρας την Πέμπτη που δεν αποκλείεται την Παρασκευή να επηρεάσουν τμήματα της κεντρικής και ανατολικής χώρας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ