Αρχική » Grid with Sidebar » Ο Κ.Σ. Επανομής προσφέρει απινιδωτή στη Δ.Κ. Επανομής

Ο Κ.Σ. Επανομής προσφέρει απινιδωτή στη Δ.Κ. Επανομής

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ο Κ.Σ. Επανομής προσφέρει απινιδωτή στη Δ.Κ. Επανομής

Σε μια κίνηση «ζωής» προχώρησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Επανομής και περιχώρων, ο οποίος με αίσθημα ευθύνης προς τους δημότες, πρόσφερε έναν φορητό απινιδωτή στη Δημοτική Κοινότητα Επανομής

SVESTONOF

Ένα βήμα προς την προώθηση της ασφάλειας και της προστασίας των κατοίκων της Επανομής, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Επανομής και περιχώρων, προέβη στην αγορά ενός απινιδωτή τελευταίας τεχνολογίας.

Σε μια σεμνή εκδήλωση, το πρωί της Δευτέρας (12/02), εκπρόσωποι του Συλλόγου παρέδωσαν τον απινιδωτή στον Πρόεδρο της Δ.Κ. Επανομής, Νικόλαο Σακκά, ευχόμενοι να μείνει…αχρείαστος.

Συγκεκριμένα, ένας νέας γενιάς απινιδωτής ημιαυτόματης λειτουργίας, κατάλληλος για χρήση σε ενήλικες και παιδιά, θα βρίσκεται από σήμερα στο Δημοτικό Κατάστημα της Επανομής, ώστε να είναι προσβάσιμος και εύκολα αναγνωρίσιμος, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Επανομής, Στυλιανός Κασσάρας, ευχαρίστησε θερμά τον Σύλλογο για την τόσο σημαντική πρωτοβουλία. Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του, Αντώνης Κόγιας, ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Ρήγας, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Κύρκος, καθώς και οι Χρήστος Αλεξάκης και Δημήτρης Τσιούλας.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, εκτός από τον Πρόεδρο της Δ.Κ Επανομής, το «παρών» έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, Γιώργος Σαλπιγκίδης, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Επανομής, Στυλιανός Κασσάρας, ο Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Επανομής, Χρήστος Παπαζαχαρίας καθώς και ο τοπικός σύμβουλος, Μιχάλης Αναγνώστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Εμπαιγμός των κυνηγών στον Εβρο
Το “ευχαριστώ” του Ν. Σακκά

Ο Πρόεδρος της Επανομής, Νικόλαος Σακκάς, μίλησε στο #ethermaikos και ευχαρίστησε τον Κυνηγετικό Σύλλογο για την αυτή την «πράξη ανθρωπισμού». Ο ίδιος δήλωσε: «Τι πιο όμορφο να ζεις σε μια κοινωνία όπου υπάρχουν τέτοιες δράσεις. Ευχαριστούμε πολύ τον Κυνηγετικό Σύλλογο Επανομής για αυτή του την πράξη, μια πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας προς τους πολίτες μας. Ένας αυτόματος απινιδωτής από σήμερα θα βρίσκεται στο κτίριο της Δ.Κ. Επανομής στη διάθεση των πολιτών μας. Τους ευχαριστούμε και πάλι».

Απινιδωτής

*Ο απινιδωτής είναι μια συσκευή που παρέχει ρεύμα υψηλής ενέργειας στην καρδιά μέσω του θωρακικού τοιχώματος σε κάποιον που βρίσκεται σε καρδιακή ανακοπή. Αυτό το ενεργειακό σοκ ονομάζεται «απινίδωση» και είναι ένα απαραίτητο βήμα για την επιβίωση του παθόντα.

Οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές σε δημόσιους χώρους, σώζουν ζωές ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από μη ιατρικό προσωπικό. Είναι συσκευές που χορηγούν ηλεκτρικό ρεύμα σε ειδική μορφή, προκειμένου να αποκαταστήσουν τον κανονικό ρυθμό της καρδιάς μετά από ανακοπή. Σε περίπτωση προβλήματος στην καρδιά χορηγούν κατάλληλα υπολογισμένο ρεύμα για να αποκαταστήσουν τον καρδιακό ρυθμό.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ