Αρχική » Grid with Sidebar » O Άρχοντας του Τροπαίου Μπεκάτσας…VIDEO

O Άρχοντας του Τροπαίου Μπεκάτσας…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Πραγματοποιήθηκαν στο Σαββατοκύριακο 28 και 29 Νοεμβρίου οι δυο τελευταίοι αγώνες του ΟΚΑΔΕ στα πλαίσια του τροπαίου μπεκάτσας στην Σπερχειάδα του νομού Φθιώτιδας. Πολλές συμμετοχές ειδικά στο ΕΚΙ και αυτό οφείλεται κυρίως στον νεοσύστατο (ένα χρόχο ζωής) του Κυνοφιλικού Ομίλου Λαμίας. Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Σπύρος Φρίκης αλλά και τα υπόλοιπα μέλη έκαναν μεγάλο αγώνα για να μπορέσουν να πείσουν τους ντόπιους κυνηγούς να αφήσουν για ένα Σαββατοκύριακο το κυνήγι και να δείξουν τα σκυλιά τους.
 
Ο Παναγιώτης Κοσμάς παραλαμβάνει το τρόπαιο για τον Kardamili’s Archon
 
Σάββατο
 
 
Το Σάββατο τα πουλιά ήταν στο τερέν του ΕΚΙ αφού επτά σκυλιά κατάφεραν να έχουν συνάντηση με τη βελουδομάτα και να βγουν νικητές. Μεταξύ αυτών ήταν και οι δυο σκύλοι που κατάφεραν να κερδίσουν το Τρόπαιο μπεκάτσας στο ΕΚΙ. Το αγγλικό σέττερ Rea Hunter Athletic d.m. του κ. Γιαννούκου και το πόιντερ Caster των  Σακά/ Ρόβα. Οι δυο αυτοί σκύλοι έδειξαν αξιοθαύμαστη σταθερότητα και δίκαια κατάφεραν να κερδίσουν το τρόπαιο. Ισοβάθμισαν στην τελική βαθμολογία και βάση του νέου κανονισμού όταν υπάρχει ισοβαθμία μεταξύ αρσενικού και θηλυκού το τρόπαιο απονέμεται και στους δυο σκύλους. Συνολικά το Σάββατο επτά σκύλοι μπήκαν στην βαθμολογία προσφέροντας πολύ θέαμα σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα.
 
 
Στο τερέν του ΑΚΙ αυτή τη φορά έδωσαν το παρών οι περισσότεροι επαγγελματίες ποιυ μας έχουν συνηθίσει να δείχνουν σκύλους σε αγώνες πρακτικού κυνηγιού. Δέδες, Ραπακούλιας, Κοσμάς αλλά και ο μερακλής Βασίλης Παλμές που κατέβασε τρεις σκύλους.
 
 
O μεγάλος ALEX του Χρήστου Τζίρμπη που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλους τους αγώνες του τροπαίου
 
Ελάχιστες οι ευκαιρίες που είχαν τα σκυλιά στο ΑΚΙ αφού οι μπεκάτσες ήταν άφαντες στο τερέν και εδώ είναι η μαγεία που έχουν αυτοί οι αγώνες αλλά και το κυνήγι της μπεκάτσας. 
 
Κυριακή
 
Την Κυριακή οι σκύλοι στο ΑΚΙ είχαν περισσότερες ευκαιρίες και πολλοί από αυτούς μπόρεσαν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους με πρώτο και καλύτερο το πόιντερ Kardamili’s Archon του Χρήστου Τζίρμπη με κυναγωγό τον Παναγιώτη Κοσμά. Ο Archon έκανε μια εξαιρετική διαδρομή αλλά στάθηκε άτυχος αφού δεν βρήκε θήραμα. Όμως κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την επανάκληση που του έδωσαν οι κριτές. Ο Archon κατάφερε να φερμάρει σε πυκνό σημείο του δάσους. Ο Παναγιώτης Κοσμάς πήγε στη Φέρμα αλλά το πουλί δεν σηκώθηκε. O σκύλος άρχισε να ποντάρει και κάνοντας ένα μικρό κύκλο κατάφερε να μπλοκάρει λίγα μέτρα πιο πάνω την πονηρή μπεκάτσα παίρνοντας ένα εξαιρετικό πόντο.
 
 
Ο Kardamili’s Archon παίρνοντας το δεύτερο CAC (το πρώτο στην Καρδίτσα) , κέρδισε δίκαια το τρόπαιο μπεκάτσας. Ο Kardamili’s Archon είναι ένα μπεκατσόσκυλο και αυτό το αποδεικνύει κάθε φορά που αγωνίζεται. Είναι μεθοδικός, παίρνει τόπο, έχει αίσθηση θηράματος αλλά κυρίως είναι εξαιρετική η συμπεριφορά του όταν εντοπίζει την μπεκάτσα αφού καταφέρνει να φερμάρει και τις ανήσυχες και δύσκολες μπεκάτσες. 
 
 
Στη βαθμολογία μπήκε και το ππόιντερ Flash Kifisia του κ. Χατζόπουλου. Επίσης ξεχώρισαν το σεττερ Αρκαν του κ. Λιασκου που πήρε και επανάκληση αλλά και  το σέττερ Alex Afidnai Sanny του κ. Ασημακόπουλου με κυναγωγό τον Σπύρο Δεδε αλλά και το πόιντερ Tropeon Ciro του Βασίλη Παλμέ.
 
 
Οι νικητές του ΕΚΙ
 
ΟΙ εθνικές ομάδες δεν ανακοινώθηκαν και αυτό θα γίνει λίγο πριν αναχωρήσουν για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία.
 
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11/2015.
 
Α.Κ.Ι. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝ. ΤΕΡΕΝ 1. Κριτές: Χαλαστάνης-Βαλασόπουλος.
Κανένας σκύλος στην βαθμολογία.
 
Ε.Κ.Ι. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝ. ΤΕΡΕΝ 2. Κριτές: Τζάλλας-Φραγγίδης.
1ος Εξαίρετος Alpino Poin. Λύτρας
2ος Εξαίρετος Rea Hunter Athletic d.m. E.S. Γιαννούκος
3ος Εξαίρετος Caster Poin. Σακάς/ Ρόβας
Εξαίρετος Voudas E.S. Μαρινάκης
Πολύ Καλός Ramon de la Dryousa E.S. Φρύκης
Πολύ Καλός Ver di Tsiova E.S. Παρδάλης
Πολύ Καλός Bruno Poin. Μπακογιώργος
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11/2015.
 
Α.Κ.Ι. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝ. ΤΕΡΕΝ 1. Κριτές: Βαλασόπουλος- Χαλαστάνης.
1ος Εξαιρ.CACT Kardamili’s Archon Poin. Τζίρμπης/ Κοσμάς
2ος Πολύ Καλός Flash Kifisia Poin. Χατζόπουλος Χρ.
 
Ε.Κ.Ι. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝ. ΤΕΡΕΝ 2. Κριτές: Γκουζούνας-Τζάλλας -Φραγγίδης.
1ος Εξαίρετος Bako di Agrafa E.S. Κουτσόβουλος Νικ.
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ