Αρχική » Grid with Sidebar » Νεκρό λαγόσκυλο μετά από επίθεση λύκων την Αβδέλλα Γρεβενών

Νεκρό λαγόσκυλο μετά από επίθεση λύκων την Αβδέλλα Γρεβενών

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, ΔΙΠΛΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα σημειώθηκε την Δευτέρα 20/03/23 στην Αβδέλλα Γρεβενών στα 1300 μέτρα υψόμετρο, κατά την διάρκεια άοπλης εκπαιδευτικής εξόδου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε ξανά στον συνάδερφο Γρίβα Ηπειρώτη να θρηνήσει τους αγαπημένους του τετράποδους συνεργάτες, φίλους και σύντροφους, θύματα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Αύρα 12 χρονών, Πορσελέν, που φαγώθηκε επιτόπου και την Κλειώ 11 χρόνων επίσης Πορσελέν η οποία χαροπαλεύει στο κτηνιατρείο με πολλαπλά τραύματα σε όλο το σώμα, τις οποίες έβγαλε ο Γρίβας για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό της Δευτέρας 20/03/23 στην Αβδέλλα Γρεβενών.

Ο Γρίβας στενοχωρημένος εξηγεί την άσχημη εμπειρία του : ” Ήταν γύρω στις 08.30 αμέσως μετά το σήκωμα του λαγού, και οι 2 σκύλες ήταν στην δίωξη όταν ξαφνικά άκουσα τσιρίδες και ουρλιαχτά πόνου από κοντά και αμέσως έτρεξα προς τα εκεί με την βοήθεια του GPS. Έτρεχα ουρλιάζοντας προς το στίγμα του GPS και ενώ έφτανα στο σημείο πρόλαβα και είδα σαν σκιές να φεύγουν δύο λύκοι. Η Αύρα ήταν κομμάτια όπως φαίνεται στην φωτογραφία, ωστόσο η Κλειώ ήταν ακόμα ζωντανή μέσα στα αίματα και έκλαιγε. Πήρα την Κλειώ στην αγκαλιά μου και τρέχοντας σαν τρελός οδήγησα μέχρι το κτηνιατρικό κέντρο στην Κοζάνη. Έγινε χειρουργείο και περιμένω να δω πως θα τα πάει.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ