Αρχική » Grid with Sidebar » Νεκρό λαγόσκυλο μετά από επίθεση λύκων στην Κινέτα!!!!!

Νεκρό λαγόσκυλο μετά από επίθεση λύκων στην Κινέτα!!!!!

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Σάββατο 26/11/22 στην Κινέτα, 500 μέτρα πάνω από την Εθνική σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” ξαναέπεσε ( στις 15/10/22 λύκοι έφαγαν σκύλο του στα Μέγαρα, στην θέση Καντήλι) στον συνάδερφο Ιερόθεο Καρδάτο να θρηνήσει ακόμα ένα αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Μπρούνο 2 χρονών, Γιούρα, τον οποίον έβγαλε ο Ιερόθεος για κυνήγι λαγού το πρωινό του Σαββάτου 26/11/2022 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας μαζί με άλλο 1 σκυλί.

Ο Ιερόθεος περίλυπος και σοκαρισμένος από τον συνεχόμενο χαμό των συντρόφων του, εξηγεί την άσχημη εμπειρία του : ” Ήταν γύρω στις 09.30 και τα 2 σκυλιά έψαχναν για λαγό, όταν ξαφνικά το 1 επέστρεψε τρομαγμένο και τρέμοντας κοντά μου, ενώ έβλεπα στο GPS τον Μπρούνο ως ακίνητο στα 50 μέτρα μακριά μου, ενώ άκουσα και μια κραυγή πόνου. Αμέσως έβαλα τις φωνές και άρχισα να ρίχνω τουφεκιές στον αέρα, ακολούθησα το στίγμα του Gps, λόγω της βλάστησης έκανα λιγότερο από 5 λεπτά να εντοπίσω το σημείο μόνο και μόνο για να αντικρύσω τον Μπρούνο μου τον οποίο είχα μεγαλώσει από κουταβάκι, ετοιμοθάνατο, δαγκωμένο στον λαιμό, αλλά ακόμα ανέπνεε, τον πήρα στην αγκαλιά μου και άρχισα να τρέχω προς το αυτοκίνητό για το κτηνιατρείο, ωστόσο ο καημένος δεν τα κατάφερε, πέθανε στην αγκαλιά μου, κοιτώντας με στα μάτια, μια θλιβερή εικόνα που δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου. Κατά την επιστροφή και κοντά στην στάνη Κων/νου Στρατιώτη έπεσα επάνω σε άλλο ένα θύμα των σπάνιων, ένα κατασπαραγμένο μουλάρι, φρεσκοσκοτωμένο, βραδινό. Την επόμενη μέρα έμαθα από φίλους κυνηγούς ότι το Σαββατοκύριακο στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας φαγώθηκαν συνολικά 6 κυνηγόσκυλα, ενώ επίσης θα πρέπει να αναφερθεί η περίπτωση κτηνοτρόφου που ήρθε με 350 ζώα από αλλού για να τα βοσκήσει στα δικά μας τα μέρη και μέσα σε 50 ημέρες έχασε 80 ζώα !!! ”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ