Αρχική » Grid with Sidebar » Νεκρό γουρουνόσκυλο από επίθεση λύκων στη Δράμα

Νεκρό γουρουνόσκυλο από επίθεση λύκων στη Δράμα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Σάββατο 22/10/22 στην Δράμα, κοντά στο χωριό Τερψιθέα σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Αναστάσιο Κεχαιδη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Ρίνγκο 5 χρονών, Γκέκα, τον οποία έβγαλε ο Αναστάσιος με την παρέα του για κυνήγι αγριόχοιρου το πρωινό του Σαββάτου 22/10/2022 στην ευρύτερη περιοχή της Τερψιθέας μαζί με άλλα 3 σκυλιά.

Ο Αναστάσιος στενοχωρημένος περιγράφει την άσχημη εμπειρία του : ” Ήταν γύρω στις 09.00 και τα 4 σκυλιά είχαν σηκώσει γουρούνια και ήταν σε δίωξη, όταν ξαφνικά εκεί που άκουγα τον Ρίνγκο να γαυγίζει, σταμάτησε και τον έβλεπα στο GPS ως ακίνητο στα 500 μέτρα μακριά μου, ενώ τα άλλα 3 σκυλιά συνέχιζαν το κυνήγι. Ενημέρωσα την ομάδα και ακολούθησα το στίγμα του Gps, λόγω της πυκνής βλάστησης έκανα γύρω στα 25 λεπτά να εντοπίσω το σημείο και να βρω τον σκύλο μου κυριολεκτικά κομματιασμένο, στην κατάσταση που φαίνεται στην φωτογραφία.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ